Hej !
Välkomna till do you dream of noise ? # 35
Lite nyheter. Releasedatum för The Magic Lanterns cdep (do you dream of noise 002) är 9/1 2007. Samtidigt släpps också de tre övriga cdep´s som ingår I Burnt toast vinyls 4cdep collection. (foxhole, soporus och Questions in dialect)
Do you dream of noise 001 Isolation Years ? Snoose boulevard (onesided lp) som också släpps tillsammans med Burnt toast vinyl, är på pressning men releasedatum är inte satt.
Jag vill bara meddela att jag nu också har börjat skriva recensioner för en tidning. www.tidningenkulturen.se (klicka på kritik sedan på musik) Det är en tidning som skriver om alla former av kultur. Vill ni ha skivor recenserade så skicka ett mail så får ni en adress att skicka skivor till.
Annat nytt och som framförallt folk i närheten av Stockholm skall läsa är att nu på onsdag, den 25/10 så har The Grand Opening releaseparty för sin skiva ?this is nowhere to be found? på Pet Sounds Bar, Skånegatan 80. 19-01, TGO på scen 20:30.Har även fått in en hel del kanonskivor.
Som vanligt, om ni vill beställa nåt, slicka ett mail. Bor ni i Umeå kan vi ses. Bor ni nån annanstans så får vi låta posten sköta frakten. Ca 25 kr för e1-2 cd skivor ca 45 för en lp. (men beställer ni fler grejer kan ni få bättre fraktpris)
Pengar sätts enklast in på mitt personkonto i Nordea 721031-8510
Här följer lite snabba beskrivningar.
Pelican ? Australasia vinyl dlp 180 kr Hydra head /interloper records
Andra pressen av deras förra skiva. Pelican blandar metal och postrock, inte på samm sätt som Iis och cult of luna utan här är det mer post-rock och sedan med riktiga trashmetalriff och dubbla kaggar. Grymt fett foldoutomslag och de två vinylerna är färgade, en är rosa en är vit.
Windmills by the ocean cd/lp 140 kr Robotic Empire
Medlemmar från Isis, Red Sparowes 27 mm spelar dronemetal, fast inte lika mörkt och dronigt som SunnO))) och Earth utan lite mer post-rock vibbar har fått smyga in.
Unwed sailor ? the faithful anchor vinyl lp 140 kr burnt toast vinyl
En riktig klassiker, nu för första gången på vinyl. En ruskigt bra instrumentalskiva.
Det här är emo/indie fast instrumentalt.
Unwed sailor ? The white ox cd 140 kr burnt toast vinyl
Nya skivan. Dom har bytt stil och medlemmar flera ganger (det kanske bara är Jonathon Ford som är bandet egentligen) I alla fall så tycker jag fortfarande att det är bra. Här har Jonathon fått hjälp av Dan Burton (early day miners) med produktion mm. Ett mycket mer elektroniskt sound, men fortfarande med gitarrer.
Loscil ? Plume cd 140 kr Kranky
Otroligt skön minimalism. Microljud, pulserande ljud, rhodes mm. Gillar du Pan American eller labradford så köp det här.Min favorit de senaste veckorna.
A lily ? Wake:sleep cd 140 kr Dynamophone
Ambient post-roch influerad electronica. Låter ganska mycket som Múm och The Album leaf. Sista låten är en lång ambient sak som skulle kunna vara nån Eno grej från 70 talet.
Mono ? Under the pipal tree cd 140 kr Tzadik
Första skivan, äntligen inne ipå lager igen.
Early day miners ? offshore cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Nytt mästerverk från mästarna på långsam vacker emotionell musik.
Woven hand ? Mosaic cd/lp 140 kr Sounds Familyre
Mörkt och rituellt och grymt bra. Ganska mycket folkmusikvibbar och David Eugene Edwards röst trollbiner alla. (för er som inte vet så var han tidigare sångare i 16 horsepower)
Damien Jurado ? Now that I´m in your shadow cd/lp 140 kr Secretly Canadian
En ny skiva och lite nytt sound, det här är en väldigt traditionell singer/songwriter skiva, amerikans folk, lite som tidiga Dylan. Gitarr, sång, munspel. Jag kan inte rå för det men jag tycker att han gör så mycket bra. Allt han gör som inte är försök att spela rock är bara så bra. Smakfullt producerad av numera faste bandmedlemmen Eric Fischer.
Isis/Aerogramme ? In the fishtank cd 120 kr Konkurrent
Ny skiva I Fishtank serien (två band som tidigare inte har spelat ihop får träffas I studion och jamma fram nåt som dom spelar in)
Det låter ganska mycket ISIS, (har iofs inte lyssnat särskilt mycket på Aerogramme)
Mono/Worlds end girlfriend ? Palmless prayer, massmurder refrain cd/lp 140 kr Human highway/Temporary Residence
Fantastiskt vackert samarbete mellan Japans två viktigaste post-rock akter. Ibland låter det som en klassisk stråkkvartett, men lite mörkare, men det bjuds också på lite ?monoljudvägg?
Pedro the lion ? God rest ye merry gentlemen 7? vinyl 50 kr
Ytterligare en julsingel. Vet inte ens om Pedro the Lion finns längre, men firar jul gör dom visst ! 
Fortfarande ganska nytt
June Panic ? Bellybottomless boy cdep 60 kr Acuarela discos
Egensinnig singer/songwriter med egensinniga låtar, inte några självklara melodier, men dom brukar hålla I längden. Hans röst är också lite ?dylanskt? nasal. Här med ett kompetent kompband.
God is an Astronaut ? All is violent, all is bright cd 150 kr Rocket Girl
Jättebra instrumentalmusik I den lite softare skolan. Typ som Saxon Shore, Mogwai mfl, Väldigt bra melodier. Rekommenderas varmt till alla postrockfans.
Destroyer ? Your Blues cd 140 kr Acuarela discos
Vancouverbaserad folkindie, den hä versionen av skivan är utgiven på spanska bolaget Aquarela och innehåller några låtar som inte är med på originalutgåvan.
Windsor for the derby ? Confianza/visions cdep 60 kr Acuarela discos
Softcore eller slow-mo eller vad det nu brukar kallas, men soft musik med postrock känsla men med sang. Lite red house painters och Early day miners kanske.
The Six parts seven ? Everywhere (and right here) Cd 140 kr Suicide squeeze
Skön instrumentalmusik. Här är det inte rock utan mer pop och väldigt tillbakalutat och vackert.
Tarentel ? Ghost Weight cdep 60 kr Acuarela discos
Ganska minimalistiskt och experimentellt. Gitarrloopar, underliga ljud, mm skapar ambienta ljudlandskap.
The Decemberists ? The Tain cdep 60 kr Acuarela discos
En enda lång låt (18 min) uppdelad I fem stycken. Första delen är väldigt mycket 70 talsrock sedan går det mer mot decemberists karaktäristiska nyfolksindie.
Giardini di miro ? Boys scarves are a guide to rebellion 7? vinyl 30 kr
Skön postrock, lite dystrare och mörkare, tänker ibland på godspeed you black emperor, fast det är inte lika långa låtar. Inget omslag bara innersleeve.Kom gärna med tips för hur man gör hemsidan bättre, är totalt kass på sånt.
Kolla in på www.doyoudreamofnoise.com och kom sedan med tips på hur jag skall göra
Det var allt för den här gången
/Krister ( do you dream of noise ?)


Older updates