Nytt år, Nya skivor !! ! Do you dream of noise ? # 36
Har fått rätt många nya deltagare på listan, så därför kommer det en lång lista nu, med hela lagerlistan. Ganska uppdaterad också, har plockat bort sånt som är slut och inte går få tag i. (men inte hunnit få hela listan på samma språk, en del beskrivningar står fortfarande på engelska. Rear även ut massa saker, dessa finns i vanliga listan men det nya priset står bredvid.
Nytt är också att Do you dream of noise ? Nu äntligen är ett skivbolag också ! Har släppt en ep tillsammans med Burnt Toast Vinyl (Philadelphia Us) med The Magic Lantern, ett av mina egna band. Instrumental post/space/kraut-rock Nästa släpp som skall komma under första halvan av våren är en Onesided Lp (med etsning på b-sidan) med Isolation Years.
För er som är nya (och andra som har glömt bort) så kan jag, förutom det som finns på listan, beställa hem grejer från ett ganska stort antal bolag. Bl.a. Constellation, Kranky, Robotic Empire, Hydra Head, Secretly Canadian, Burnt toast vinyl, Temporary Residence, Sounds familyre, Astmathic Kitty, samt en hel del andra bolag, det är fritt fram att maila och fråga. Jag har även en hemsida (som jag nästan aldrig uppdaterar för att jag fortfarande inte fattar hur man gör) www.doyoudreamofnoise.comFörst lite evenemangstips !!
Onsdag 17/1 är det Moonshake och den här gången gästas Moonshake av ingen mindre än Birchville Cat Motel !!
Det här bör ni inte missa ! Grym noise i en helt egen skola. Totalt noise fast ändå med melodier ibland och ljusa spröda inslag. Mixa Cluster med Merzbow och kasta in lite metal, lite säckpipor, mm du har antagligen ingen aning om vad jag menar, men kom dit och upplev !!
Dessutom kommer Victor Sjöberg (gbg ) att framföra musik av Testbild (som ju aldrig uppträder live själva) På Scharinska. Dessutom firas Konstens Födelsedag !!
Kolla mer på http://www.myspace.com/moonshakeclub
Fredag 26/1 Har Isolation Years releaseparty för sin nya skiva. Dessutom kommer Jennie Abrahamsson att uppträda
http://www.myspace.com/isolationyearsmusic (också på Scharinska)
Samma helg är det dags för upswedens nya festival Amplified
http://www.upsweden.com/amplified Med band som Khoma, Randy och Totalt Jävla mörker mm.
Nya skivor ! Om du vill beställa, skicka ett mail med vad, så berättar jag hur !Mvh/Krister
ISIS ? The red sea vinyl lp tvåfärgad vinyl 120 kr 180 gr svart vinyl 140 kr Second Nature
Gamla Demolåtar återutgivna på snygga vinylskivor.
Pelican ? Live in Chicago dvd 120 kr Hydra head
Livespelning, har inte hunnit se den än. Kommer i ett vanlig cdslimcase
The Grand Opening cd/lp 120 kr Tapete records
Väldigt vacker musik. Slowcore/sadcore eller emo eller vad det nu kallas nuförtiden. I alla fall är det väldigt bra melodier och musiken påminner lite om band som red house painters, folk implosion och early day miners.
Vinylen innehåller 2 bonuslåtar
The Grand Opening 7? vinyl 40 kr Tapete records
ISIS ? Clearing the eye 150 kr DVD Ipecac
Live från olika ställen och år (2001-2005), en hel liveshow, en musikvideo, fotogalleri mm
Efterklang ? Onesided lp 80 kr Burnt toast vinyl
Tre exklusiva låtar med efterklang. Enligt deras hemsida kommer inte låtarna att vara med varken på den cdep som släpps snart eller på fullängdaren som kommer till hösten. En väldigt snygg skiva och med tre otroligt sköna låtar. Ni som har hört efterklang vet att det är post-rock i sigur ros anda, fast med mer uppklippta rytmer, knaster och microljud. Gästas även av medlemmar från Amina.
June Panic ? Raising the canopy wire Onesided lp 80 kr Burnt toast vinyl
Det bästa jag har hört av June Panic. Här är han själv med en gitarr. Som vanligt udda vändningar i melodierna och 60 tals Dylanskt nasalt och småfalskt, men ruskigt charmigt och vackert ändå.
Bosque brown ? Cerro Verde Onesdided lp + cd 80 kr Burnt toast vinyl
Vacker spröd musik. Lite Ane Brun över sångrösten. För fans av Cat Power, Mazzy Star mm. Både en ensidig vinyl (med etsning på b-sidan) och cd med samma låtar.
Dave Bazan ? Away in a manger 7? vinyl 40 kr Suicide squeeze
Ytterligare en julsingel. Dave (sångare I pedro the lion och Headphones) verkar gilla att sjunga in gamla julpsalmer på limiterade singlar. Han gör det ju dessutom bra, så låt honom hålla på !
Red Sparowes ? Every red heart shines toward the red sun cd 140 kr Neurot recordings 2lp 160 kr Robotic Empire
Nytt efterlängtat album från detta ?superband? med medlemmar från Isis, Neurosis mm. Ganska episkt och storslaget. En del låtar har närmast new waveliknande basgångar men det låter ändå modern post-rock. Inte lika hårt som deras ordinarie band. Omslaget är grymt snyggt, dubbelvinylen är som ett riktigt konstverk.
Yndi Halda ? Enjoy eternal bliss cd 140 Burnt toast vinyl/Big scary monsters
Jätteskön episk post-rock från Storbrittanien. Med stråkar, blås mm, Nånstans mellan Godspeed You Black Emperor ! och Explosions in the sky. Även omslaget är väldigt snyggt (och lite constellation inspirerat) tryckt på 100% returpapper och med växtbaserade färger.
The Magic Lantern cdep 60 kr Burnt toast vinyl/Do you dream of noise ?
Mitt första släpp på do you dream of noise ? En cdep med ett av mina egna band. Vi spelar en mix av kraut, spacerock och post-rock. Mellan Mogwai och hawkwind (!!??)
Insrumentalt och till stor del byggt på improvisation.
Soporus - Atomove Elektrarne cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Skön ambient instrumentalmusik. Ibland mest elektorniskt, ibland med gitarrer. Matt och Will från saxon shore.
Questions In Dialect - The Ghost Wishes to Speak cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Elektroniskt baserad instrumentalmusik.
Foxhole - Push/Pull cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Instrumentalmusik, lite som Mogwai fast med blåsinstrument.
Dessa fyra ep´s är en serie med fyra olika instrumentala band. Köper du alla fyra kostar det 200 kr. Dessa fyra separata ep´s kommer även att släppas som en limiterad dubbelvinyl med en ep på varje sida. Det blir nåt att bita i !!!
Do you dream of noise ? Pin/ Knapp Röd, vit eller svart 5 kr
Röd, svart eller vit knapp med min logga på (vet du inte hur den ser it ? kolla in www.doyoudreamofnoise.comFortfarande nytt:
Pelican ? Australasia vinyl dlp 180 kr Hydra head /interloper records
Andra pressen av deras förra skiva. Pelican blandar metal och postrock, inte på samm sätt som Iis och cult of luna utan här är det mer post-rock och sedan med riktiga trashmetalriff och dubbla kaggar. Grymt fett foldoutomslag och de två vinylerna är färgade, en är rosa en är vit.
Windmills by the ocean cd 140 kr Robotic Empire
Medlemmar från Isis, Red Sparowes 27 mm spelar dronemetal, fast inte lika mörkt och dronigt som SunnO))) och Earth utan lite mer post-rock vibbar har fått smyga in.
Unwed sailor ? the faithful anchor vinyl lp 140 kr Burnt toast vinyl
En riktig klassiker, nu för första gången på vinyl. En ruskigt bra instrumentalskiva.
Det här är emo/indie fast instrumentalt.
Unwed sailor ? The white ox cd 140 kr Burnt toast vinyl
Nya skivan. Dom har bytt stil och medlemmar flera ganger (det kanske bara är Jonathon Ford som är bandet egentligen) I alla fall så tycker jag fortfarande att det är bra. Här har Jonathon fått hjälp av Dan Burton (early day miners) med produktion mm. Ett mycket mer elektroniskt sound, men fortfarande med gitarrer.
Loscil ? Plume cd 140 kr Kranky
Otroligt skön minimalism. Microljud, pulserande ljud, rhodes mm. Gillar du Pan American eller labradford så köp det här. Min favorit de senaste veckorna.
A lily ? Wake:sleep cd 140 kr Dynamophone
Ambient post-roch influerad electronica. Låter ganska mycket som Múm och The Album leaf. Sista låten är en lång ambient sak som skulle kunna vara nån Eno grej från 70 talet.
Mono ? Under the pipal tree cd 140 kr Tzadik
Första skivan, äntligen inne på lager igen.
Early day miners ? offshore cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Nytt mästerverk från mästarna på långsam vacker emotionell musik.
Woven hand ? Mosaic cd/lp 140 kr Sounds Familyre
Mörkt och rituellt och grymt bra. Ganska mycket folkmusikvibbar och David Eugene Edwards röst trollbiner alla. (för er som inte vet så var han tidigare sångare i 16 horsepower)
Damien Jurado ? Now that I´m in your shadow cd/lp 140 kr Secretly Canadian
En ny skiva och lite nytt sound, det här är en väldigt traditionell singer/songwriter skiva, amerikans folk, lite som tidiga Dylan. Gitarr, sång, munspel. Jag kan inte rå för det men jag tycker att han gör så mycket bra. Allt han gör som inte är försök att spela rock är bara så bra. Smakfullt producerad av numera faste bandmedlemmen Eric Fischer.
Isis/Aerogramme ? In the fishtank cd 120 kr Konkurrent
Ny skiva I Fishtank serien (två band som tidigare inte har spelat ihop får träffas I studion och jamma fram nåt som dom spelar in)
Det låter ganska mycket ISIS, (har iofs inte lyssnat särskilt mycket på Aerogramme)
Mono/Worlds end girlfriend ? Palmless prayer, massmurder refrain cd/lp 140 kr Human highway/Temporary Residence
Fantastiskt vackert samarbete mellan Japans två viktigaste post-rock akter. Ibland låter det som en klassisk stråkkvartett, men lite mörkare, men det bjuds också på lite ?monoljudvägg?
Pedro the lion ? God rest ye merry gentlemen 7? vinyl 50 kr
Ytterligare en julsingel. Vet inte ens om Pedro the Lion finns längre, men firar jul gör dom visst ! 

The stock list !!
Absurd 2 - s/t cdep 60 kr Endtime productions
Väldigt teknisk och absurd !? Thrash/jazz metal. En hel del likheter med believers klassiska album från sent 80 och tidigt 90 tal. Det här bandets medlemmar spelar till vardags i så vitt skilda band som silver, extol och sereena maneesh. Om du gillar teknisk thrash är det här ett måste
Aina ? Bipartite lp 100 kr Snowblind REA 50 kr
Emo/indierock from spain. For fans of KVLR, Jawbox etc
the Album leaf ? seal beach ep cdep 80 kr acuarela discos
Underbar instrumental popmusic. Vackert med Rhodes, gitarrer och programmerade trummor. Om du gillar saxon shore och early day miners t.ex. så känner du ju förmodligen redan till the album leaf
Amina ? Aminamina cdep/10? vinyl 80 kr the workers institute
Stråkkvartett som brukar spela med sigur rós. Här är deras egen debut ep. Fieldrecordings, minimalitiska elektroniska ljud och vackra stråkar.
Anita ? Fragment cdr 30 kr bohemian spacepunk recordings
Trevlig electronica från en av medlemmarna I skåpet/the magic lantern. Den här gången är det mycket mer electronica än industri. Ibland låter det nästan lite boards of canada eller four tet, men ibland kommer det in lite mörkare ljud också.
Antestor ? Det tapte liv cdep 70 kr Endtime productions
Äkta norsk atmosfärisk black metal. Gästtrummis är hellhammer (mayhem) Den här ep´n släpptes som ett smakprov inför fullängdaren, men den innehåller 4 låtar som inte är med på albumet
Antestor ? The forsaken cd 140 kr Endtime productions
Här är fullängdaren, riktig norsk black ! (fortfarande med hellhammer på trummor)
Snabbt, melodiskt och kolsvart !
A Silver mt Zion ? Horses in the sky cd 140 kr/ double 180 g vinyl with etching on side four 220 kr Constellation
En riktigt bra skiva. Väldigt mycket folkmusikinfluenser. Det första jag tänkte på var third ear band. Långa meditativa låtar. Om du gillar folkinfluenserna på deras tidigare skivor så kommer du att tycka att den här skivan är grym.
A silver mt zion ? pretty little lightnin´ paw cd/lp 130 kr constellation
Den här skivan är egentligen inte en riktigg silver mt zion skiva. De olika låtarna är gjorda av delar av bandet, men soundet känns igen och det är bra.
A silver mt zion - He has left us alone but shafts of light sometimes
grace the corners of our rooms cd 140 kr constellation
Medlemmar från Godspeed you black emperor ! här i en mindre konstellation. Väldigt vackert och melankoliskt. Lite influenser från judisk folkmusik. Den här skivan är en av mina absoluta favoritskivor, dessutom har den ett av de snyggaste omslagen man har sett.
A silver mt. zion memorial orchestra and tra la la band - Born into trouble
as the sparks fly upwards cd 140 kr /10? dubbelvinyl constellation
Andra skivan, en hel del instrumentalt, men även en del låtar med sång. Väldigt sorgset och fortfarande ganska inspirerat av folkmusik.
A silver Mt zion ? This is our punkrock... cd 140 constellation
Underbar melankolisk dramatisk musik. Den här gången är det mycket mer sång, till och med körsång. A silver mt zion är mer melankoliskt och folkinspirerat än ?moderbandet? godspeed you black emperor som spelar mer rock.
Amon ? The legacy cd 140 kr eibon records REA 80 kr
Väldigt minimalistisk darkambient. Långa instrumentala låtar med väldigt små förändringar, men om man ger det tid och lyssnar så är det riktigt intressant. Länge leve minimalismen ! Snygg digipac
Appleforth cd-r 40 kr
Schysst manglig hardcore. Handmålade omslag limiterad till 50 ex
the Arcade fire ? Funeral cd 140 kr merge records
Skön neofolkinspirerad indierock. Positiva melodier och sang som får mig att tänka på så vitt skilda artister som Danielson och Di Leva
Ariel kill him ? Alpha is down lp 100 kr Strange fruit REA 50 kr
Soft and beautiful emotional pomusic. Nice soundscapes andvery fragile vocals
Asthmatic kitty/sounds are active sampler cd 50 kr
Två högintressanta skivbolag ger oss smakprov på sina artister. Från Asthmatic kitty (sufjan stevens bolag) får vi låtar från Sufjan Stevens, Half Handed Cloud (psych pop), viva voce, Liz Janes och från Sounds are active får vi höra Deneir, Patagonian, Xn, Ula Hemia, Soul-Junk, Bizzart, Melk the g 6-49 och Create (!) Dessa band är mer experimentella, inom elektronika, hip hop och lite frijazz
..
At the close of every day ? the Silja symphony vinyl lp 160 kr lo-fidelity
(including exclusive live cdep)
Snyggt screentryckt omslag på grov kartongpapp. Låtarna på vinylen är samma som på cdutgåvan av den här skivan, men med vinylen följer en cdep med exklusiva livelåtar inspelade i Amsterdam
At the close of every day ? the sound of someone watching me cd 140 kr volkoren
Liveskiva. Finns också som dvd (säg till om ni vill att jag skall beställa hem den)
Denna liveskiva gästas även av David Eugene Edwards (16 horsepower, Woven hand)
At the close of every day - zalig zijn de armen van geest vinyl 10" 100 REA 80 kr
kr milk and honey records cd 140 kr volkoren
Holländskt lo-fi/emo band. Tänk er smog och sparklehorse med en nypa pedro the lion. Trots att titeln är på holländska så är de flesta låtarna på engelska. Vinylen har ett väldigt snyggt omslag (foldout) och cd´n innehåller en bonuslåt
At the close of every day ? if you spoke to me cdep 80 10? vinyl 80 kr REA 50 kr
(cd volkoren 10? rejoice records)
Skön ep med det här emo/lo-fi bandet som har hämtat inspiration från band som pedr the lion, sparklehorse och smog mm. Vackra och sorgsna melodier. 10 ? Vinylen kommer i ett snyggt foldoutomslag, genomskinlig vinyl och dessutom två livelåtar som bonus.
At the close of every day ? the silja symphony cd 150 kr volkoren
Bra emopop från Holland, I samma skola som Pedro the lion. Inte lika lo-fi som första skivan. Mincos och Axels röster kompletterar varandra på ett skönt sätt. Vackert och känslosamt ! Omslaget till den här skivan är utformat som en kalender med ringpärm och upphängnissnöre och allt. På varje uppslag är det tjusiga bilder.
At the close of every day ? De geluiden van weleer cd/book 180 kr Volkoren
Dom har tagit ett steg tillbaks mod soundet på första skivan. Skön lo-fi pop i samma stil som pedro the lion eller red house painters, men det finns också lite postrock vibbar och instrumentala inslag. Den här gången är flera av låtarna på holländska, men det går bra ändå. Cd´n kommer i ett snyggt bokomslag, fyllt med teckningar och noter till låtarna.
Audionom ? Retrospektiv cd 140 kr ideal recordings
Alltifrån Joy Division doftande post-punk till kraut influerad instrumentalmusik.
Audionom/Sickoakes split lp vinyl 80 kr mothertrucker
Audionom spelar monoton, magnetisk krautrock, man vill inte att låtarna skall ta slut.
Sickoakes är mer postrock, influerade av Godspeed you black emperor m.fl, men dom har nåt eget också att tillföra. Två väldigt intressanta svenska band.
Audrey ? Visible forms cd 120 kr Tenderversion
Väldigt skön musik. Lite björk, lite the Tiny och en hel del postrock.
Snyggt pappomslag.
Audrey ? Ep cdep 50 kr Tenderversion
Soft svenskt band, lite i stil med The Tiny
Azure skies - s/t cd 120 kr ant-zen
Medlemmar från Sanctum och Mental destruction. Här finns både Mentals totala krossarljud och det lite filmiska från Sanctum. En hel del rytmiska noisepartier. Ett måste för industrifans och även dom som gillar hårdare industri/techno
Bizzart ? Eardrung cd 140 kr sounds are active REA 80 kr
Experimentell hip-hop, en hel del udda ljud, flippade elektroniska ljud och jazzinfluerade partier. Medlemmar från Soul- Junk gästar skivan och har även producerat en del av låtarna.
Black light Co. ? Madeline ep cd-r ep 60 kr Music is my girlfriend
Bra alt country, lite I samma stil som Songs: Ohia mfl, innehåller em schysst Pedro the lion cover. Coola hemgjorda omslag.
Blackstrap ? Ghostchildren cd 140 sally forth records REA 80 kr
Svenskt band. Om man skulle mixa sunny day real estate och fireside så skulle det kankse låta ungefär så här. Skivan är producerad av Pelle Gunnerfeldt (från Fireside). Bra emo/indierock. Låten ?in coloured ways? var en liten hit som spelades både på p3 och ztv ett tag.
Bluetip ? Dischord 101 cd 120 kr Dischord REA 80 kr
Grymt bra post-hardcore i samma stil som fugazi, at the drive in mm.
Bluetip ?Join us cd 120 kr Dischord REA 80 kr
Se ovan
Boards Of Canada ? Trans Canada highway cdep 100 kr Warp
En låt från senaste skivan + 5 andra låtar. Snygg Krafwerk inspirerad layout i ett lite tjockare pappfodral.
Bob hund ? ystad 7:e oktober 2002 lp 150 kr dillettante REA 120 kr
Fyralåtars live lp. Långa annorlunda versioner av några låtar + en philemon artur cover. På sista låten får dom hjälp av Mats Gustavsson (den världsberömde avant/jazz saxofonisten som bl.a. har gjort skivor med sonic youth)
Inspelat på Ystads konstmuseum.
Bocksholm ? the sound of black cloggs cd 120 kr TESCO/NATO REA 80 kr
Liveskiva som är inspelad under deras medverkan på ?God blast America? turnen 2002. Bocksholm är Lina Babydoll från Deutsch Nepal och Peter från Raison d´etre
Skön mix av hårda industriella ljud, ambienta noisegrejer och dronepartier. Digipac
Bosque brown ? plays Mara Lee Miller cd 140 kr burnt toast vinyl
Mara Lee Millers röst påminner mig om Ane Brun ibland, men musiken är mer alt country influerad. Ibland smyger sig en liten känsla av the innocence mission också in. Musiken är väldigt bra arrangerad och producerad, bandet bosque brown innehåller bl.a Eric Fisher (som har spelat med och producerat skivor med Rosie Thomas och Damien Jurado) Andy Myers och Damien Jurado (bakgrundssång)
Snygg digipac
Bright eyes ? Digital ash in a digital urn cd 150 kr /lp 160 kr Saddle creek
Connor visar at than behärskar trummaskiner, synthar och datorer och sånt också. Att han är en mästerlig berättare med en speciell röst och sångstil visste vi redan. Den här skivan är lite mer vanlig pop än hans tidigae alster. Vinylen är på 180 grams virgin vinyl.
Bright eyes ? I´m wide awake it´s morning cd150 kr/lp 160 kr Saddle creek
En riktigt bra skiva, enligt mig den bästa bright eyes skivan. Mer strukturerad än tidigare skivor och en hel del country influenser. Men rösten och berättelserna är precis som förut. 180 grams vinyl.
Brother Danielson ? Brother to son cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Låter ungefär som skivorna han har gjort med the Danielson Famile. Ganska freakat och udda, En singer/songwriter som verkligen inte försvinner i mängden.
Brown feather sparrow ? Let´s be fine cd 140 kr Volkoren
Holländskt band som gör vacker och vemodig popmusik, lite som redhouse painters och en del low vibbar.
Brown feather sparrow ? Wide awakens everything cd 140 kr Volkoren
Vackert och skönt. I sina bästa stunder så påminner det lite om LOW, men det är inte lika mörkt som dom. Lite mer vackert, harmoniskt och positivt, så om du tycker att LOW är för mörka och skrämmande, pröva brown feather sparrow istället.
Xbrutal fightX/ the dead unknown split cd 80 kr REA 50 r
Two american metalcore bands. Both are somewhere in the ?zaometal zone?
Två amerikanska metalcoreband. Båda rör sig nånstans I ?zaometalcore? området
Bunyan Vashti ? Lookaftering cd 150 kr Di Cristina
Old folksinger that released a record in the 70´s and then disappered, but now with the new folk wave with artists as devendra banhart and Joanna newsom she found here inspiration again and released another record. This is really great, soft folksongs, beautiful.
Carpet people - more bad weather coming out of the rain cd 120 kr REA 50 kr
chalksounds
Långsam och melankolisk, lågmäld musik. Sångaren har en mörk ganska sprucken röst, ibland inte helt olikt Tom Waits, men musiken är mer singer/songwriter pop. Väldigt vackert.
Casiotone for the painfully alone ? Twinkle echo lp 150 kr tomlab REA 80 kr
Härlig lo-fi, skapad endast med batteridrivna casiokeyboards och inspelat på 4 kanalers bandspelare. Fantastiska texter och melodier.
The Cassettes ? O´er the mountain cd 120 kr Alice records REA 50 kr
Bra indie/emo rock med influenser från 60 tals psychpop, dub och till och med slidegitarrblues. Shelby från Frodus visar att han behärskar annat än deras spazzcore.
The Cassettes ? s/t vinyl lp 100 kr Lovitt records REA 50 kr
Indie/emo med Shelby från Frodus. Soft pop med bra melodier
Caul ? Hidden cd 140 kr eibon records
Senaste och troligen mörkaste skivan. Gillar du LULL eller Lustmord så gillar du säkert det här. Mörka suggestiva ljudlandskap. Den här skivan består av en enda låt som är en timme lång. En timme fylld med flytande mörka ljud som vävs ihop till en skön mörk ljudmatta.
Chamberlain ? Exit 263 vinyl lp 120 kr hometown caravan REA 80 kr
Bra lo-fi/alt. country. Lite 70 tals feeling ibland.
Circle of birds 10" vinyl ep/cdep 80 kr burnt toast vinyl
Instrumentalt och vackert. Långa låtar, lite I stil med early day miners, unwed sailor mm. (Jonathon från Unwed sailor är med i det här bandet också)
Cobolt - Passoã cd 120 kr bcore REA 80 kr
Cobolt fortsätter att leverera högklassig långsam emorock, vackert, långsamt och ibland riktigt tungt. För fans av red house painters, early day miners mm
Colleen ? the Golden morning breaks cd 150 kr Leaf
En väldigt vacker skiva, melodier och ljudlandskap som har skapats med en hel del stränginstrumnet, lite lager på lager, lite neofolkvibbar.
Come armageddon ? various artists picture lp (vinyl) 180 kr endtime
productions
Väldigt limiterad (150 x) jubileums samling. Endtime släppte den när dom fiaade femårsjubileum. Låtar från alla endtimereleaser och en bildskiva som verkligen är så metal som nåt bara kan bli. Riktiga metalbilder av Kristian Wåhlin (aka Necrolord)
Convoj - cdep 60 kr Chalksounds
Emorock I samma skola som fireside och KVLR
the Crystal committee - forever overhead cd/lp 120 kr cd chalksounds lp REA 50 kr
strange fruit
Ritkigt bra indierock, influerad av tidig 90-talsindie, som ride m.fl. Inte alls samma stil som deras första ep (det här är mycket bättre)
the Crystal committee - tender fury cdep 60 kr REA 20 kr
chalksounds
Fredrik från Starmarket har skrivit lite softa countrydoftande låtar. Ep förpackat i ett snyggt foldout kartongomslag
Cult of luna - s/t cd 140 kr Rage of Achilles + Earache
Mörk metalcore. Tänk dig att du är vilse I dödsskuggans dal och du kan inte hitta ut, men du älskar det !
Finns även återutgiven på earache med ett snyggt pappersomslag utan på jewelcasen.
Cult of luna - the beyond cd 140 sek earache
Mörkare och vackrare än första skivan. En del partier skulle kunna vara en GYBE ! låt som spelades av Neurosis .
Danielson ? Ships cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Den mest egensinnige av de egensinniga. En modern variant av Tiny Tim. Danielson har en röst och en sångstil som man antingen älskar eller hatar, ingen är oberörd.
Kluriga meliodier och kluriga arrangemang, ganska mycket instrument och skivan gästas av ett flertal vänner och bekanta. (bla annat stora delar av danielson familie)
the Dead Texan ? s/t cd/dvd 160 kr kranky
En av medlemmarna från stars of the lid har gjort en vacker minimalistisk skiva. Gitarr, cello och en hel del effekter skapar en magisk skiva. Dvd skivan som följer med innehåller konstfilmer till låtarna från skivan.
Decahedron ? Disconnection imminent cd 140 kr lovvit records REA 80 kr
Shelby från Frodus och Joe från Fugazi spelar posthardcore. Om du gillar band som sparta och at the drive-in och den typen av band så gillar du säkert det här.
The Decemberists ? The Tain cdep 60 kr Acuarela discos
En enda lång låt (18 min) uppdelad I fem stycken. Första delen är väldigt mycket 70 talsrock sedan går det mer mot decemberists karaktäristiska nyfolksindie.
Deep end ? Tsunami cdep 60 kr loveboat records REA 40 kr
Underbar indie/postrock från Italien. Jag tänker på band som slint, the van pelt och unwed sailor. Helt enkelt instrumentalmusik, fast med sång (!?!)
Describing paranoia ? 4 ways split cd 120 kr parasomnic records REA 80 kr
4 band Anaphylaxis, Hollydrift, Kava project och the Devouring element
Alla band rör sig I darkambient/industrial genren och alla håller bra kvalite. Cd´n är förpackat i ett fint screentryckt pappersomlag.
Destroyer ? Your Blues cd 140 kr Acuarela discos
Vancouverbaserad folkindie, den hä versionen av skivan är utgiven på spanska bolaget Aquarela och innehåller några låtar som inte är med på originalutgåvan.
Deustch nepal ? Deflagration of hell cd 120 kr staalplaat
Hans första fullängdare från 1992. Rytmisk (rituell) industri. Långa monotona meditativa låtar. Inte riktigt lika hårt som en del andra tidiga inspelningar.
the Dirty cowboys ? Deelayed back
industrial cowboymusic deluxe cassette 30 kr
Industril/country med äkta lo-fi vibbar. Två av medlemmarna från skåpet freak rut med flöjter, slidegitarr, rullbandspelare, klockor, trummor, småbröder mm
Do make say think- goodbye enemy airship the landlord is dead cd 140 constellation
Bra instrumental postrock. Ibland med lite jazz och lite dub influenser men mest skön gitarrbaserad isntrumentalmusik. Som vanligt när det gäller constellationskivor så är det ett snyggt omslag
Do make say think - & yet & yet cd 140 constellaton
Briljant instrumentalmusik. Underbara gitarrer, loopar, jazziga rytmer mm skapar en magisk känsla. Postrock på hög nivå !
Do make say think ? Winter hymn, country hymn, secret hymn cd 140 kr
constellation
Fortfarande gitarrbaserat men med jazz och dub influenser. Väldigt dynamiskt och intressant att lyssna på.
Dolorean ? Violence in the snowy fields cd 140 yep roc
Den här nya skivan har beskrivits som den saknade länken mellan tidiga Neil Young och Bedhead. I vilket fall så är det vackert och vemodigt
, mestadels akustiskt. Mer country än förra skivan.
Dolorean ? Not exotic cd 140 kr yep roc
Enligt mig den bästa dolorean skivan. Traditionell amerikansk singer(songwriter pop i stil med Damien Jurado, Iron and wine och Bonnie ?prince? billy
Dolorean ? Sudden oak cd 120 kr Dolorean recordings
Återutgivning av den första egenproducerade skivan. Mer lo-fi än de två andra skivorna. En del udda keyboard arrangemang, men een riktigt trevlig skiva. Första låten är en grymt bra låt.
Drottnar ? Anamorphosis cdep 80 kr Momentum scandinavia
Oldschool blackmetal. Ett väldigt vackrt omslag, svart tryck på svart papper och runt jewlecasen så är det ett svart pappomslag med bandloggan i relieftryck.
Drottnar ? Welterwerk cd 140 kr Endtime productions
Hård teknisk dödsmetall från Norge
Early day miners ? All harm ends here cd/lp 140 kr cd secretly canadian
Ytterligare en kanonbra skiva från det här bandet. Tänk instrumental postrock, mixa med lite Red house painters och the Cure runt disintegration tiden. Otroligt vackert och sorgligt. Lp´n kommer i ett grymt triple foldout omslag
Early day miners ? Placer found cd 140 kr western vinyl
Deras första fullängdare. Bra postrock, för fans av Red house painters och vacker, känslofylld sorgsen musik I allmänhet.
Early day miners ? Let us garlands bring cd 140 kr Secretly Canadian / dlp 160 kr Western vinyl
En av mina favoritskivor. Fantastisk ! Om du gillar ?sadcore? band some red house painters och Idaho mm eller nya instrumentalband som deep end eller unwed sailor.
Precis perfekt mix av instrumentalt och partier med sång. Vinylen är en snygg dubbelvinyl med en bonuslåt.
Early day miners ? Jefferson at rest cd 140 kr secretly Canadian /lp140 kr Western vinyl
Ytterligare en bra skiva, på den här är det lite fler rockiga låtar.
Early day miners ? the sonograph cdep 80 kr acuarela discos
Vackra sköna låtar. Snyggt pappersomslag
Early day miners ? Deep harbor city/state onesided lp(vinyl) 80 kr burnt
toast vinyl
Otroligt vacker hypnotisk, mestadels instrumental musik. Långa ganska monotona låtar som försätter dig i ett tillstånd där du bara önskar att låten aldrig skall ta slut.
Låtar på en sida och etsning på ena sidan.
Efterklang ? Tripper cd 150 kr the Leaf label
Bra postrock/electronica från Danmark. Gillar du Björk, Múm och Sigur ros så gillar du det här. Sköna cut-up rytmer och ljud. Förpackat i en snygg foldout digipac
Efterklang ? Springer cdep Leaf
Ep med 32 minuters speltid. Samma stil som fullängdaren.
Ellis the vacuumchild ? Peace by extermination cd 120 kr Chalksounds REA 80 kr
Bra instrumentalmusik. Man hör influenser från postrock band som Mono och Mogwai men den största influensen är nog Sonic Youth. Så det är mer skev gitarrindie än postrock
Élodie ? it´s too bad you´re leaving cd 120 kr Speech/west side fabrication.REA 80 kr
Indiepop with electronics and some jazzinfluences.
Indiepop med electroica och jazz influenser
Emscher ? 28/7 10? vinyl 80 kr zabel muziek REA 50 kr
Holländskt band som spelar instrumental musik. Vackert och ibland lite disharmoniskt. Ganska hypnotiskt. Vit 10? vinyl
the End will be kicks cdep 40 kr chalksounds
Indierock band med medlemmar från avsomnade Him kerosene. Bra popmelodier och skramliga gitarrer.
Ester Drang ? Pleasure themes and get rich schemes Onesided lp 80 kr
Burnt toast vinyl
Väldigt vacker musik, I gränslandet mellan radiohead och instrumentala postrockband som saxon shore, mogwai m.fl. ?Onesided? lp med åtar på en sida och etsning på den andra sidan.
Ester drang ? golden west cd 120 kr burnt toast vinyl
Fin popmusik, lite som kent eller tidiga radiohead, fast med en viss dragning åt instrumental postrock ibland.
Explosions in the sky ? Those who tell the truth shall die cd/lp 140 kr Temporary residence
Det här är bara så bra ! Sköna noisiga sonic youth gitarrer, heavy metal trummor och bara fantastiskt skön mix av oljud och skönhet
Explosions in the sky ? The earth is not a cold dead place cd 140 kr Temporary residence
Ytterligare en fantastisk skiva med instrumentalrock.
Explosions in the sky ? How strange innocence cd 140 kr Temporary residence
Den första skivan, mastarad och mixad igen. Bra instrumental postrock.
Extol ?Synergy picture lp (vinyl) 180 kr endtime productions
Teknisk progressiv death/thrash. Snygg bildvinyl som är limiterad till 342 kopior. Tredje fullängdaren, cd´n är släppt på century media.
Farquar Muckenfuss - Grade E Buz edible cd 80 kr burnt toast vinyl REA 50 kr
Tänk er RobertJohnsson and punchdrunks och mixa det med röstsamplingar, ljudexperiment och annat. Instrumentalt och ruskigt urflippat.
Firefly ? Journey to learn cd 100 kr sounds are active REA 50 kr
Ganska avslappnad hip-hop med en del experimentells ljud och stråksamplingar.
Packad i ett wellpappomslag med screentryck.
Foxhole ? We the wintering tree cd 140 kr Selah records
Bra instrumentalpop/rock. Påminner om saxon shore eller unwed sailor, men det här bandet har blåsinstrument också. Ett ruskigt snyggt pappersomslag med relieftryck.
Foxhole ? Push/pull ep cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Instrumentalmusik, lite som Mogwai fast med blåsinstrument.
Friendly people making noise ? various artists. cd 130 kr friendly noise REA 80 kr
Samling med svenska band. Pop, experimentellt, technoinspirerat och lite lättare varianter av noise.
Banden är: Speedwax, Paddington dc, the Radio dept (låt som inte är med på nån av skivorna), Lars Blek, Robotboy, dr Higgins, Testbild !, Petter
Eklund, the Embassy, Hans Appelqvist and Differnet.
Frosthardr ? Makteslös cdep 80 kr Momentum scandinavia REA 50 kr
Snabb blackmetal. Schysst industri intro och outro
Glorybox - Pale blue light cdep 80 kr sally forth records
Dansk/amerikansk indiepop. Lågmält och vackert.
God is an Astronaut ? All is violent, all is bright cd 150 kr Rocket Girl
Jättebra instrumentalmusik I den lite softare skolan. Typ som Saxon Shore, Mogwai mfl, Väldigt bra melodier. Rekommenderas varmt till alla postrockfans.
Godspeed you ! black emperor - yanqui U.X.O. cd 140 kr Constellation
Sista fullängdaren. Långa instrumentalaa låtar, väldigt dynamiskt. Ett av de viktigaste banden inom instrumentalmusiken. Producerat av Steve Albini. Som vanligt när det är constellation så är det ett snyggt pappersomslag.
Godspeed you black emperor -lift your skinny fists like antennas to heaven
2cd/ 2lp180 kr Kranky/Constellation
Den här skivan bör alla äga. Ett riktigt mästerverk. Otroligt dynamiskt, vackert, skrämmande, rockigt, mörkt och helt fantastiskt. Dubbelcd med två långa epos på varje cd. Otroligt snyggt omslag, helt enkelt en skiva du måste äga !!! Finns som dubbelvinyl också, säg bara till.
Godspeed you black emperor - f# a# lp 140 kr constellation
Första skivan innehåller inspelningar gjorda mellan 95-98. Mörkare och mer experimentellt än senare. Lp´n kommer i ett väldigt snyggtomslag med påklistrat foto, relieftryck och innehåller dessutom en del smått och gott. T.ex. ett mynt som har plattats till av ett tåg.
Godspeed you black emperor ? f# a# infinity cd 140 kranky
Första skivan innehåller inspelningar gjorda mellan 95-98. Mörkare och mer experimentellt än senare.
Godspeed you black emperor ! - slow riot for new zero canada ep cd/ vinyl
lp 120 kr
Två långa och mörka instrumentala epos. Dom kallar det för en ep, men det är lika lång speltid som på en del fullängdare. Balnd det bästa man har hört av instrumentalmusik. Som vanligt ett grymt snyggt omslag.
González (José) Veneer cd 150 kr imperial recordings REA 80 kr
Underbar singer(songwriter. Han är en fantastisk gitarrist och skriver grymt bra låtar. Påminner en del om Nick Drake och Bruce Cockburn (på hans allra första skivor typ 69-71)
González (José) ? Stay in the shade cdep 60 kr (imperial)
Ep med flera låtar som inte är med på fullängdaren.
the Grand opening cdr 30 kr
Vacker popmusik för alla er som gillar red house painters, early day miners mm. 5 bra låtar för väldigt lite pengar.
Hammoc ? Stranded under endless sky 12? vinyl ep 80 kr Republic of Texas
Schysst instrumental musik. För fans av Mogwai, saxon shore mm. Bl.andra så är Matt Slocum från sixpence none the richer med och spelar violin i det här bandet. Snygg genomskinlig vinyl.
Heltne (Johan) - I väntan på gryning cdep 80 kr hemlandssånger REA 50 kr
Svensk singer/songwriter. Musiken har hämtat influenser från bade amerikansk country och singer/songwriters som neill young m.fl men även lite svensk folkmusik kan man höra spar av. 5 låtar med ganska suggestiv stämning emellanåt. Ep med över 30 minuters speltid. Snyggt pappomslag
Heltne (Johan) - flyttfåglar digipac cd 100 kr hemlandssånger REA 50 kr
Svensk singe/songwriter. Musiken är som en mix av Neil Young och svenska folkvisor.
Het dagelijks brood ? volkoren sampler cd 60 kr
Låtar från de band som har släppt eller skall släppa skiva på holländska bolaget Volkoren. Band som at the close of every day, 16 horsepower och brown feather sparrow m.fll
Hits of the 80´s ? compilation from sally forth 80 kr
Sally forth records
Band som this beautiful mess, glorybox, soapbox, the Lionheart brothers och selfmindead (m.fl) gör covers av 80 talsband som the cure, depeche mode, sonic youth, twisted sister mm
Immanu-el ? Killerwhale ep cdr 60 kr
Svensk skön postrock, lite i stil med EF och Sigur Ros.
In a lonely place - unit 731 cd 130 kr Burnt toast vinyl REA 80 kr
Lite I stil med Pan American och Labradford, fast det mesta ä rgjort med analog synthar. Mörkt, ambient och mestadels instrumentalt. Innehåller en Joy Divison cover.
the Instant success ? 3 song demo cdr 30 kr REA 20 kr
Vackert och soft, influenser från pedro the lion, Damien Jurado och Low, men även från äldre singer(songwriters som Dylan mfl.
Intohimo ? pastpresentandneveragain cdr 40 kr REA 20 kr
Snabb och aggressive hardcore. Mixa lite oldscholl hardcore med modernare noisecore. Riktigt röjiga pojkar.
Intohimo ? in the deepest of my mind cd-r ep 40 kr REA 20 kr
Bra rock´n roll hardcore, ibland även lite metallvibbar och en del sköna screamomelodier.
ISIS ? Panopticon dlp 150 kr Trust no one
ISIS är ett av de bästa banden i den nya vågen av band som har har gått från metalcore mot ett mer postrockinfluerat sound. Gillar du band som Neurosis, Cult of Luna, Callisto mm så gillar du det här. Förmodligen har du redan cd´n, men då kan du ändå köpa dubbelvinylen. Grymt snyggt foldoutomslag i ganska grovt papper och dessutom mörkblå genomskinlig vinyl. Hur snyggt som helst !
Isobel ? Land of my indifference cdep 60 kr REA 30 kr
Popmusik I samma skola som Kent och tidiga Radiohead.
Isolation years ? Cover the distance cd/lp 140 kr stickman/nons mnw
Den senaste skivan, som har fått mycket bra kritik I media. Dom har plockat bort lite av psychjammandet och koncentrerat sig mer på melodierna. Det doftar dock 70 tal fortfarande.
Isolation years ? talkin´ backwards ep cdep 50 kr / 10? vinyl 60kr Stickman
Schysst ep med fyra exklusiva låtar.
Isolation years - inland traveler cd/lp 120 sek stickman
Debutskivan. Dom är lite svåra att placera I ett fack, men lite småpsykedeliskt och med en del countryvibbar. Smått melankoliskt och iblkand med dragspel och såg.
Bra är det i vilket fall som helst.
Isolation years - it´s golden cd/lp 120 sek stickman
Andra skivan. Har även den fått mycket bra kritik. Lite mer uptempo låtar, kanske lite gladare, men ändå med nån sorts melankoli som är rätt tilltalande.
Janitor - receiving a flower on mothers day digipac cd 120 sek tesco REA 80 kr
Janitor är Lina Baby doll ( från Deutsch Nepal och Benny från Hazard och Morthound)En del ambienta grejer mixas upp med ett punkigare industriell sound (punkigt här betyder mer som throbbing gristle och death in june) Innehåller en Nico cover.
Jens - standing in the trees I get lifted by the leaves digipack cd 130
sek goddamn I´m a countryman records
Keyboardisten från the Spacious mind. Folkpsych eller spacesinger/songwriter. Väldigt vackert. Jens har en ganska mörk viskande röst och han använder massor av både vanliga och udda instrument för att skapa dessa vackra låtar. Kommer i en snygg digipac.
Jazz a compilation vinyl lp 100 kr sounds are active/pete records
Snygg, trevlig samling med band inom ambient, instrumentalt, dub och lite avant garde jazz.
June Panic ? Bellybottomless boy cdep 60 kr Acuarela discos
Egensinnig singer/songwriter med egensinniga låtar, inte några självklara melodier, men dom brukar hålla I längden. Hans röst är också lite ?dylanskt? nasal. Här med ett kompetent kompband.
Junip ? Black refuge ep Cdep 60 kr / 10? vinyl 80 kr Teme shet
José Gonzalez band. Trevlig emo/indie. Väldigt vackert och vemodigt. Innehåller en bra coverversion av Sringsteen låten Ghost of Tom Joad
Jurado (Damien) ? On my way to absence cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Ytterligare en bra skiva från en favorit. Den här skivan är också en soft och sorgsen skiva, precis det som Damien Jurado är bäst på. Gillar du t.ex Iron and Wine och Bonnie Prince Billy så är det här nåt för dig.
Jurado (Damien) ? Just in time for something cdep 80 kr secretly Canadian
Fem låtar som är inspelade på en rullbandspelare, riktigt lo-fi.
Jurado (Damien) ? This fabolus century lp 120 kr burnt toast vinyl
Demoinspelningar från 1998. Riktigt schyssta lo-fi låtar. Som vanligt när det gäller Damien så får vi bra berättelser till bra melodier. Alla låtar är tidigare osläppta, men skynda er, den här skivan är bara släppt i 600 ex
Jurado (Damien) - Four songs vinyl lp 80 kr Burnt toast vinyl
En 12?ep, fyra låtar på en sida och en etsning på den andra sedan. Låtarna är i den stil som Damien behärskar bäst, dvs akusitiska vackra vemodiga låtar, en del med lite spännande ljudlandskap i bakgrunden.
Jurado (Damien) ? where shall you take me cd/lp 140 secretly canadian
Damien är bäst när han gör soft musik och den här skivan är soft I stort sett rakt igenom. Vackert och sorgset. Rosie Thomas gästar på några låtar.
Jurado (Damien) and gathered in song ? I break chairs cd/lp 140 kr sub pop
Den här skivan är lite rockigare, och som jag sagt tidiagre så gillar jag Damien bäst när han är softare. Men det är fortfarande en riktigt bra skiva, en av mina favoritlåtar är med på den här skivan (like titanic) Dessutom är omslaget så fantastiskt att det är värt pengarna, man kan vika ut omslaget till en liten stol)
Jurado (Damien) ? holding his breath cdep 80 kr acuarela discos
Låtar I samma stil som ?where shall you take me? lågmälda vackra låtar.
Jurado (Damien) ? Waters ave south cd 140 kr sub pop
Hans debutskiva, en singer/songwriterskiva med massor av instrument, allt från de vanliga gitarrer, pianon mm till melotron och theremin
Jurado (Damien) ? Rehearsals for departure cd 140 kr sub pop
Här är genombrottsskivan, med hans största hit ?Ohio?, men den innehåller även flera andra bra låtar.
Jurado (Damien) ? Ghost of David cd 140 kr sub pop
En riktigt bra lo-fi skiva, det här är en av mina bästa Damien skivor. Bra låtar och en hel del spännande ljudlandskap. Det var även på den här skivan som folk upptäckte Rosie Thomas
Kammarheit ? The starwheel cd 120 kr Cyclic law
Bra darkambient från Umeå. Om du gillar band som Lull, Caul eller Lustmord så är det här definitivt nåt du borde kola upp. Ursnygga pappomslag i svart och silver.
Kammarheit ? Asleep and well hidden cd 120 kr Cyclic law
Hans första skiva, också högklassisk darkambient.
Karlsson Daniel ? Thirteen pieces cdr 60 kr REA 20 kr
Konstig cut up electronica
Kevlar - the great collapse lp 120 kr cd sticksister 140 kr REA 80 kr
Den andra fullängdaren, som vanligt så är det bra meldoier och en hel del gitarrväggar, ganska mycket Sonic Youth influenser
Kevlar - let me worry some more vinyl lp 100 kr chalksounds cd 120 kr tft REA 80 kr
records
Umeås egna Sonic Youth. Fantastisk emo/indierock med bra melodier och bra girtarrnoisepartier.
KVLR (kevlar) - on planted streets cd 140 kr sticksister REA 80 kr
Tidigare Kevlar numera KVLR, Här får du bade första fullängdaren och ep´n ?the deadly dozen? + en tidigare outgiven låt. The deadly dozen är nog bland det noisgaste dom har släppt.
Khoma ? The second wave cd 140 kr Roadrunner
Behöver knappast särskilt mycket presentation, efter att ha fått högsta betyg så gott som överallt så har väl alla last och hört om dom. Men i vilket fall så är det jätteskön rock lite i stil med Muse och Radiohead, fast det är hårdare än Radiohead. Mörkt, vemodigt men inte deppigt. Helt enkelt suveränt. Snygg digipac.
Khonnor ? Handwriting cd/lp 150 kr Type records
Ruskigt skön indie/electronica. Gitarr indie med programmerade rytmer och en del knaster och blip. Av många popexperter utsedd till 2004 års bästa skiva.
Kloster ? Coastal research (ideas, drafts and sketches) cd 120 kr Between Clouds
Danskt lo-fi kollektiv. Sköna vackra sånger, en del nästan som psalmer, men med en del intressanta ljudkollage och ljudlandskap i bakgrunden. Nåt för er som gillar t.ex. the microphones.
Kulvert cdr ep 40 kr REA 20 kr
Skön experimentell elektronisk musik. Ibland med lite noiseljud och cut-up rytmer, men det är ändå ganska poppigt. Lite som differnet t.ex.
Lanterna ? Desert Ocean cd 150 kr Jemez Mountain /Badman
Väldigt skön instrumentalmusik. Lite pink floyd feeling ibland. Annars så är det jag tänker på mest när jag hör det här U2, fast instrumentalt. Tidiag U2 skivor och the edges schyssta delaygitarrer. Fast det är inte lika punkigt utan mest vackert och vemodigt.
the Lionheart brothers ? Colour context ep cdep 80 kr
Norskt bra rockband, tänk lite Motorpsycho, lite soundtrack of our lives och lite my bloody valentine.
the Lionheart brothers - white angel, black apple cd 140 kr sally
forth records
Ruskigt bra popskiva. Gllar du soundtrack of our lives, motorpsycho eller kanske stereolab så gillar du det här. Norsk kvalitetsindie från Trondheim
The Lionheart brothers ? White angel black apple cd 140 kr Munich records
Första skivan och den efterföljande ep´n samlade på samma skiva + en bonusvideo
Lionheart brothers spelar skön indiepop. Definitivt nåt att kolla upp om du gillar Soundtrack of our lives, motorpsycho, my bloody valentine eller flaming lips
Logh ? The raging sun lp 120 kr Trust no one
Ruskigt bra skiva från detta svenska band. Ibland låter det lite sonic youth och ibland drar det mer åt postrockhållet. Vackra melodier och viskande sång. Ofantligt snyggt foldoutomslag i matt svartpapper med guldtryck.
Loney, dear. ? Sologne cd 150 kr Dear John
For the first time on a ?real? cd. All his earlier releases has benn cd-r records, but this time it´s for real and with a colour booklet and everything. If you haven´t met loney dear yet, it´s time you do it now ! A really cool snger/songwriter that doesn´t sound like the rest.
Loney Dear ? the year of river Fontana cd-r 70 kr
Alla Loney Dear skivor innehåller väldigt bra popmusik. Melankolin från t.ex radiohead blandas med glada galenskaper från t.ex flaming lips och polyphonic spree. Inspela i egen hemmastudio och utgivet på egna cd-r skivor. Väldigt rekommenderat.
Loney Dear ? citadel band lp cd-r 70 kr
Se ovan.
Loney Dear ? Sologne cd-r 70 kr
Se ovan.
Low ? Things we lost in the fire cd 140 kr Kranky
Om du frågar mig så är den här skivan toppen på low´s karriär. Ruskigt tung produktion av Steve Albini. Som vanligt när det gäller low så är det sorgset och vackert och velvet underground inspirerat. Här är det bara så mörkt och sorgset att det nästan är otäckt ibland. Men ofantligt bra.
Low ? the great destroyer cd 140 kr Sub pop
Senaste skivan, inte lika ?low? som en del andra skivor, här är det lite mer glada sånger (I alla fall matt med lowmått) Dom visar att dom även behärskar att skriva bra poplåtar I lite högre tempo.
Low ? Things we lost in the fire dlp 180 kr
En ?måste ha? skiva för alla som gillar långsam vacker musik. Även ganska mörkt och lite skrämmande ibland, tyngre produktion än alla metalbnd tillsammans, ledsnare än alla emoband. Producerad av Steve Albini. Den här dubbelvinylen, med foldout omslag, innehåller två bonuslåtar och en etsning på sida 4
Low ? Trust dlp 180 kr
Ytterligare en bra skiva från slow-mo mästarna. Snyggt foldout omslag
Low ? Secret Name cd 150 kr Kranky
Ytterligare ett klassiskt lowalbum. Nästan alla deras skivor är bra och den här är inget undantag. Vackert och vemodigt så man nästan går sönder.
Low/dirty tree ? In the fishtank cd 150 kr Konkurrent
Low is always recommended. Here with dirty tree, they add some folky felling, with violins and stuff.
the Magic lantern ? I cdr 30 kr bohemian spacepunk recordings
Soft atmosfärisk gitarrbaserad musik. Mestadels improviserad och inspelad live I hemstudio, en låt är inspelad live på moonshake IV festival
the Magic lantern II cdr 30 kr (or both for 50 kr) bohemian spacepunk
recordings
Atmosfäriskt och gitarrbaserat, men den här gången även med percussion. Mest imroviserad och liveinspelat utom en låt som skapades för en konstglasutställning.
Mago - definition of raw moments from a different perspective. cd 120 kr
ad noisam
Skön industri/techno, väldigt avslappnat och vackert, meditativt. Min absoluta ?köra bil på natten? sskiva. Medlemmar frn Azure skies och Sanctum
Mammuth ? Shine cd 120 kr Talking music REA 50 kr
Om du gillar Blindside och POD så är det här nåt för dig.
Mathieu (Stephan) ? On tape cd 120 kr Häpna REA 50 kr
Live inspelning från Fylkingen i Stockholm. Inspelningen är baserad på inspelningar av Tape (bandet Tape alltså) som Stephan har modifierat, klippt ihop, gjort loopar av mm, han har skapat ett långt ambient ljudlandskap.
ME ? the wagon fair cd 140 kr Volkoren REA 80 kr
Minco från At the close of everyday. Även här är det soft och tillbakalutat. Lite mer countryinfluenser än i ATCOED. Snyggt omslag, med ett jewelcase med pappersomslag runt.
Melk the G 6-49 ? Glossolaliia cd 120 kr sounds are active/joyful noise. REA 80 kr
Bas och trum duo (alltså inte drum ´n bass). Ett trumset och en bas samt massor av effekter. Ganska udda. Ibalnd som japanska avantrockarna Ruins och ibland lite Shellac. Instrumentalt, rytmiskt oljud som ibbland glider över i lugnare och vackrare ljudlandskap. Udda men spännande.
Minus sf - cdep 50 kr REA 20 kr
Finnish emorock at it´s best.
Moda Tem ? 1-0 to Moda cd-r ep 40 kr REA 20 kr
Great indie/electronica Like labradford, Pan American with a touch of Portishead
Mono - One more step and you´ll die lp 120 kr temporary residence/fujipac
Really nice noisy postrock from Japan.. If you like guitarwalls like the earlier mogwai records I´m sure you like this
Mono ? Walking cloud and deep red sky cd 140 kr dlp150 kr temporary residence/fujipac
Great postrock in the same school as mogwai and godspeed you black emperor.
Less noisy than the debut, but more great melodies and of course still noisy guitarwalls
Mono ? Under the pipal tree cd 140 kr Tzadik
The first album from these Japanese postrockband. For fans of Mogwai and Godspeed you black emperor ! Nice noisy guitarwalls and soft melodies.
Mono ? You are there Cd 140 kr lp 160 kr Temporary residence
Senaste skivan, och det känns so matt Mono har tagit ett litet steg tillbaks till det lite hårdare soundet på de två första skivorna. Det är ju det dom gör bäst. Ganska hårt, monotont och dynamiskt.
Moonbabies ? orange billboard cd 130 kr chalksounds REA 50 kr
Beautiful indiepop with some psychedelic pop influences. Yo la tengo, sonic
youth, stereolab etc. are bands that you can hear influences from.
Monnbabies ? June and Novas cd 120 kr REA 50 kr
Indiepop,
Moonlake - Oscillating headcom cd 130 kr deadline REA 80 kr
entertainment
Very professional pop from Belgium. If you like bands like KENT, Coldplay
and early Radiohead records you will like this band. They have released a
record earlier under the name Orange ?I
Moon Trotskij ? I fell but Andromeda rose to the stars cd 120 kr godamn
I´m a countryman records
Henrik Oja from the Spacious mind creates long psychedelic songs (well it´s
one song but in different parts) He has a little help fom David Sandström
and Jens Unosson. It´s sometimes really beautiful music and some really
rocking parts. It´s more structured than spacious mind, not the same
improvised feeling. A very beautiful digipack cover. A must for fans of
psychedelic rock.
Mt. Eeire - live in Copenhagen 3 lp 200 kr Burnt toast vinyl
Ealrier known as the Microphones. We get an amazing liverecording from Copenhagen. Beatiful lo-fi pop songs. For fans of Damien Jurado, Bonnie prince billy etc The artwork for this album is totally amazing. A triple lp with triple foldout cover and a lp sized lyricbook. It´s also superheavy, so shipping for this item is a little bit more than a usual lp. (but it´s worth it, I promise:-)
My summer as a salvation soldier (aka Thorir) ? I believe in this cd 150 kr 12 tonar
Great popsongs, in the same school as Bright eyes.
Namur ? Songs from the valley of baca cd 140 kr The hour is late
Less electronics and a bit darker, more introvert. Lots of influences from My bloddy valentine. Nice digipac
Niellerade Fallibilisthorstar ? Hålrum Lp 100 kr
Väldigt udda industri/ljudlandskap
Niellerade Fallibilisthorstar ? Hackelsekista cd 80 kr total holocaust records
Se ovan
Nålens öga ? var. art. Cd 150 kr hemlandssånger REA 80 kr
10 swedish singer/songwriters all singing in swedish. All of them recorded
the song exclusive for this recording and it was recorded in a rented house
in a small place in the swedish woods.
Some of them are new to me but Tommie Sewón, Johan Heltne, Ingmar Johansson
and Anna Stadling have done lots of things earlier. A really good
compilation.
Once we were ? Winter kept us warm cdep 50 kr Tenderversion
Lite rockigare instrumentalmusik. Indierock/post-rock
Ordeal ? Malan cd 140 kr eibon records REA 80 kr
Mellow and really beautiful darkambient. Created with processed guitars,
microphones, different objects and computers. No ordinary samples or
sythisizers. Very nice. Beautiful artwork.
Pan american ? river made no sound cd 140 kranky
One of the members from Labradford. This is more electronic stuff with small
sounds like Pole or Björks vespertine album. Some parts are in the same
style as labradford. Soft laidback and with an ambient feeling, but with
cool rhytmes.
Parca Pace ? Raumspannung cd 120 kr Cold meat industry
Another great record from Jan Carleklev. (Sanctum, Mago, Azure skies,) This Parca pace record is softer than the first. This is more film music. But it´s really great. Really nice distorted melodies and beautiful string parts.
Pedro the lion ? It´s hard to find a friend cd 140 kr Jade tree
Ett klassiskt emoalbum, Dom bästa melodierna tillsammans med dom bästa texterna är ett rätt svårslaget concept. Har du inte den här är det definitivt dags att skaffa den.
Sorgligt, vackert, ärligt !
Pedro the lion ? Tour ep 04 cd 120 kr
Live ep with six songs. One radiohead cover and one Randy Newman cover.
Pedro the lion is one of few that can make covers to their own songs. Their
own songs is as usual really good.
Pedro the lion ? progress cdep 80 kr suicide squeeze
An ep with two exclusive songs and two liverecorded songs. This cd is hard to find, it´s out of print.
Pedro the lion ? Achilles heel cd/lp 140 kr cd jade tree Lp devil in the
woods
As always pedro gives us beautiful melodies and great songs. Not as dark as
the last record. But really good ! The vinyl is clear yellow.
Pedro the lion - control cd 140 kr jade tree
The latest fullenght is also the darkest record. David Bazan is incredible
on creating nice melodies and lyrics. Really good emotional pop
Pedro the lion ? winners never quit cd 140 kr jade tree
The best emoband in the world ! great melodies and a very sad and beautiful
feeling. This is a must have for all fans of emotional rock !
Peris (Don) - ten silver slide trombones cd 140 kr burnt toast vinyl
Don Peris is the guitar palyer of the fantastic band ?the Innocence mission?
This is his solorecord. You can hear the melodies and the guitartunes from
the innocence mission, but here he is singing. A recomanded
singer/songwriter record
Peris (Don) ? Go when the morning shineth cd 150 kr Jemez Mountain /Badman
Gitarristen från the Innocence Mission. Den här skivan är till stor del instrumental men den innehåller några låtar med sång. Bla en som gästas av hans fru Karen, som sjunger i the Innocence Mission) Hans gitarrspel går inte att ta miste på. Gillar du the Innocence Mission så bör du köpa den här. För er som inte känner till innocence mission så kan jag berätta att det är ett helt fantastiskt popband som har gjort vacker musik sen mitten av 80-talet, har jämförts med 10 000 maniacs (men är mycket bättre) och har nu på senare år fått ett uppsving och blivit nåt för en större publik. (sen lågmäld musik blev populär)
the Pet series - various artists cd 120 kr sally forth records REA 80 kr
Collection with mostly emo, indie and singer/songwriters. Ariel kill him,
unwed sailor, scout niblet, at the close of everyday and many more. Most
bands have exclusive songs and all bands keep a good quality.
the Pet series ? vol 2 various artists cd 120 kr sally forth records REA 80 kr
Collection with various emo/indie/singer/songwriters artists. Some known
like saxon shore, toboggan, the innocence mission but all of the new bands
keep really good quality.
the Pet series vol 3 ?various artists cd 120 kr volkoren REA 80 kr
As the earlier pet series records it´s lots of great
emon/indie/singer/songwriters etc on the compilation. The difference with
this record is that there are no wellknown artists here. But the quality is
still great. So if you´re interested in ?tomorrows? bands, check this out !
Pet series vol 4 ? var. art. Cd 120 kr Volkoren REA 80 kr
Lots of different bands, most of them is postrock, singer/songwriters or indie and some electronic stuff.
PPF ? LA belle France 1900 cd 140 kr eibon records REA 50 kr
This is oldschool industrial. Lots oif crunchy rhytmes and noise ! Distorted
vocals and voice samples. If you like harsch industrial this is for you.
(like early blackhouse, thurnemans etc)
Pole ? R cd 150 kr scape
Dubinfluerad knasterelectronica. Här får man lite remixhjälp också på några spår. Som vanligt ganska tillbakalutat och skönt.
Polmo polpo ? like hearts swelling cd/lp 140 kr constellation
Great instrumental music. Some really beautiful and meditative songs. I find it hard to describe it, but I´m sure that fans of instrumental music will like this.
Polmo polpo ? Kiss me again and again cdep 70 kr
Strange mix of postrock and disco. It´s one 20 minutes long song. Some parts of it is great, but sometimes it´s too much disco for my taste
the Price of ink - lovesick cd 120 kr chalksounds REA 50 kr
Really good instrumental guitarrock. Reminds me of Shellac but it´s
instrumental.
Rachel´s ? Systems/Layers cd 150 kr 1⁄4 stick
Ett band som spelade postrock långt innan begreppet fanns. Instrumenttalt, med inslag av fieldrecordings och en hel del orkesterinslag, mycket stråkar och sånt. Väldigt vackert, filmiskt och storslaget.
the Radio dept ? Lesser matters cd 120 kr Labrador
The debut fullenght from this inderock gurus. Read the description of the ep above. It´s in the same style
Red Sparowes/Gregor Samsa split cd 120 kr Robotic Empire
Red sparowes är som vanligt ganska hard instrumental rock, väldigt dynamiskt.
Gregor Samsa är betydligt softare. Schyssta melodier. Snyggt pappomslag.
Reels of white softly flow vinyl lp 120 kr burnt toast vinyl
Long instrumental songs recorded live. This is not really a band. It´s just
some musicians that met, played and recorded and then released the gig on a
vinyl record.
Råd Kjetil and the loving eye of God ?s/t cd 140 kr Goddamn I´m a countryman records
Two members from ths spacious mind is creating improvised lo-fi psychedelia. Long floating mostly instrumental songs.
the Sad riders ? lay your head on the soft rock cd 140 kr sticksister REA 50 kr
Singer/songwriterpop with countryinfluences
the Sally family part 3 ? Compilation from dutcha indielabel Sally forth.
cd 60 kr
Scientific, glorybox, selmindead, soapbox, and an exclusive song with the
lionheart
brothers and more
Sanctum ? Let´s eat cd 130 kr cold meat industry
Finally after eight years we have a new sanctum studio album !!
This time it´s harder and with less neofolk influences. (the girls aren´t in
the band now) So first I was a bit disappointed, but as soon as I had
understood that this was notthe same record again I started to like this
record, and it grows more and more.
Dark and apocalyptic. Some parts are like Neurosis.
Sanctum - lupus in fabula cd 120 kr cold meat industry
Totally fantastic neofolkindustrial record. Sometimes hard, and sometimes
like music for a film.
Sanctum - new york city bluster cd 120 kr cold meat industry
Live recording from the CBGB club in NYC. Janne and Palle has also mixed in
songs from Parca Pace (a sideproject) Really harsch industrial but sometimes
also dancemusic.
Sandström David ? the Dominant need cd 120 kr mofab teg
A great pop record ! This is a record that all friends of great popmusic
should have in their collection. From Isolation years sounding songs, to
lo-fi and Bruce Springsteen. David are singing really good and the melodies
are great. This record is not as his earlier stuff, it´s not as
experimental, so this is a record that everyone can listen to. So give this
a chance, don´t think of that he has been in bands like refused, final exit
and TEXT. This is pop to make you feel good !
Saxon shore ? the exquisite death of Saxon shore cd 140 kr Burnt toast vinyl
Great beautiful instrumental music. This is like the same feeling as on Mogwais rock action. You know the feeling that, ?soon they will just jump on the distortion and blow us away? but they never do, so it´s just on the edge all the time. Everything is exactly where it should be. Produced by Dave Fridmann (flaming lips, mercury rev. etc)
Saxon Shore ? the exquisite death of Saxon Shore lp 140 kr Burnt toast vinyl
Läs beskrivning på cd versionen ovan. Vinylen kommer i ett schysst foldoutomslag och det här är av den limiterade färgade vinylen (300 ex)
Saxon shore ? Luck will not save us from a jackpot of nothing cdep 80 kr burnt toast vinyl
Wonderful instrumental music again from saxon shore. This time it´s more electronic, but still the nice guitarmelodies. For fans of early day miners, unwed sailor, mogwai etc
Saxon Shore ? Four months of darkness lp120 /cd 140 kr burnt toast
vinyl/broken factory
Wonderful instrumental popmusic in the same school as unwed sailor and early
day miners.A trio with guitars, keyboards and drums. Very beautiful music.
The artwork both for the vinyl and the digipack cd are great.
Saxon Shore ? Be a bright blue cd 120 kr Broken factory/cut and paste
collective
The first record from this great instrumental band. For fans of early day
miners, unwed sailor etc
Scraps of tape ? Read between the lines at all times cd 120 kr Tenderversion
Svensk bra postrock, lite hårdare, typ Mono och Explosions in the sky.
Second language ? Travel in time cd-r 60 kr REA 20 kr
Nice folk/indie with nice melodies. Think of Isolation years, loney dear and add some lo-fi feeling. In homemade papercovers.
Seidenmatt ? If you use this software often ? Buy it cd 120 kr Tenderversion
Bra indie/post-rock från tyskland. Spännande arrangemang och bra melodier.
Selander (Frida) ? Let it come through cd 100 kr REA 50 kr
The first fullenght album. On some songs she gets help from a band. I still
like the songs with just her voice and guitar, but the songs with band has
their function too.
Sellout vol 2 various scandinavian underground bands cd 80 kr
Most bands are punk, hc and emobands from Norway, Sweden and Finland and
this compilation also contains an exclusive track with the darkambient noise
band Skåpet !
Other bands are Silver, Umbrella, Minus sf and many more.
September Malevolence ? Tomorrow we´ll wonder where this generation gets its´t priorities from cd 120 kr Tenderversion
Skön svensk postrock I samma skola som explosions in the sky m.fl. Riktigt bra melodier och skönt gitarroväsen.
Serena maneesh - fixxations cdep/12? 80 kr cd Honey and milk lp
Hypecity
Wonderful indiepop with some 60´s feeling but also influences from
Motopsycho. Includes Emil Nikolaissen from Royal
Serena Maneesh ? s/t cd 150 kr Honeymilk
Great indie from norway. The maininfluence of this band is My bloody valentine. But also the masters of repetition, velvet underground. This band was opening up for the Dandy warhols on their 2005 european tour. Sufjan Stevens is guestplaying on the album.
Set fire to flames ? Signs reigns rebuilder cd 140 kr alien8 recordings
Members from almost all the constellation bands plays in this orchestra.
Some parts are almost industrial sounds and some parts are really beautiful
stuff with violins and guitars, like godspeed you black emperor. As always
nice artwork.
Set fire to flames ? telegraphs in negative/mouths trapped in static dcd
180 kr alien8 recordings
Members from Godspeed you black emperor ! creates mystic experimental music.
Some parts is fieldrecordings and some parts really dark horrorfilled. But
especially cd 2 in the set features very beautiful music with violins (a
little bit like the softer godspeed parts) comes in a nice foldout
papercover.
Sheriff ? s/t cd 120 kr Häpna
Nice hypnotic lo-fi. Mostly instrumental but some songs with vocals. The vocals remind me of at the close of every day, but the rest of the music is much more lo-fi.
Sickoakes ? Seawards cd 150 kr Type
A really great instrumental record. This is one of the best Swedish instrumental bands if you ask me. Really for fans of godspeed you black emperor and explosions in the sky. Comes in a nice papercover
Sigur ros ? Takk cd 150 kr
Senaste skivan från detta isländska band som var bland dom första I postrock vågen. Inte lika nyskapande längre, men det är fortfarande väldigt bra. Snyggt bokomslag med reliefgrejer.
Silver ? White diary cd 120 kr bad afro REA 80 kr
Rock´n roll in the same school as Hellacopters and Gluecifer etc.
The Six parts seven ? Everywhere (and right here) Cd 140 kr Suicide squeeze
Skön instrumentalmusik. Här är det inte rock utan mer pop och väldigt tillbakalutat och vackert.
the Six parts seven ? the attitudes of collapse onesided lp (vinyl) 80 kr
burnt toast vinyl
Amazingly beautiful instrumental music. This is almost as beautiful as it
can get. For fans of circle of birds, unwed sailor and everyone that likes
beauty ! Onesided lp with etching on side B
Skåpet - Gränserna sprängs cassette 30 kr sal 13
Ambient nosie, soundscapes some industrial. The latest cassette from Skåpet.
Not new but still great !
Smith (Elliot) ? From a basement on a hill cd150/dlp 160 kr Anti
The record that he had recorded right before his death. It´s in the same class as XO and figure 8. Very beautiful and sad songs with lots of 60´s psychpop influences in the melodies.
Soapbox -shapeshifter 3" cdep 45 kr structure
The latest ep 5 very hardhitting songs 2 in swedish
Soapbox - cdep 40 kr sally forth records
Very energetic hardcore with punky feeling
Soapbox - a divided man cd 120 kr lp 120 kr (clear vinyl ltd 100ex) REA 80 kr
sallyforth/structure
Energetic hardcore with punkinfluenses.
Soapbox ? This fragile journey cd 120 kr Talking music
Mer rock´n roll och metal, mindre punkrock. Lite hårdare lite mörkare och de lugna partierna är lugnare än på tidigare skivor.
Sola translatio ? Ad infinitum cd 140 kr eibon records REA 80 kr
This is a co operation between the two bands Alio die and OPIUM. Dark and
beautiful music. A mix of fieldrecordings of stormy seas and water and rain
beautiful mixed with computer created dark drones and melodies
Soldier One ? Hellmix cd-r ep 20 kr
Digital grindcore
Somniloquies 1 - var art. cd 80 kr parasomnic records
Compilation with darkwave, ambient, noise, industrial and experimental
electronic music. Most of the bands are unknown bands but Anaphylaxis and
Azure
skies has released records and are wellknown. Skåpet, umeås own
noisemasters, have an exclusive track on this compilation.
Songs of the silent land ? constellation compilation cd 120 kr constellation
Exclusive songs ( or in some cases, songs from upcoming releases) from all the constellation bands. As usual it´s great art work and lots of interesting music.
Songs to set hearts on fire ? a spiritfilled hardmusic compilation cd 100 kr (guideline records) REA 80 kr
European hardcore bands. The Scandinavian bands really rocks. (callisto, silence the foe, soapbox etc)
Sonic Youth ? Sonic Youth 2lp 180 kr Goofin´records
Första skivan återutgiven, innehåller också en tidig livespelning som bonus.
Kulturhistoria !!
Sonic youth ? Goo deluxe edition 4 lp box 450 kr Goofin records/DGC
Classic album, remixed and with bonus songs, demos and outtakes + interview
Cool innersleeves and a fat booklet all packed in a glossy nice box
Sonic Youth ? Dirty deluxe edition 4 lp box 450 kr Goofin records/DGC
Another classic SY album also with demos, outtakes, nice booklet and sleeves
All packed in a fullcolour box
Sonic youth ? Sonic nurse dlp Goofin records 160 kr
The latest msterpiece from the indierock gurus. This band just rules. Totally amazingly beautiful songs and totally fantastic guitarnoise. ? lp with a great foldout cover.
Sonic youth ? Murray street lp Goofin records 150 kr
The record before ?sonic nurse? also a wonderful piec of beatu and noice. This was the first album with Jim O´Rourke as a ?real? member. Great great great !
Sonic youth ? A thousand leaves dlp My so called records 160 kr
Another classic sonic youth album. This album has lots of beautiful soft songs with disharmonic guitars and mostly songs sang by Thurston. I really like this record !
Sonic Youth ? Rather ripped lp 150 kr Goofin´
Ytterligare en fantastisk skiva från världens bästa band. Dom har hållit på länge, men visar inga tecken alls på att bli gamla och trötta. Lite poppigare har det blivit, men så länge det är grymma popmelodier som blandas upp med sköna gitarrväggar så kan man inte klaga. Annan layout än på cd´n.
Soul junk ? 1937 remixalbum 120 kr sounds are active
Different electro, hip-hop, free jazz etc artists make remixes of soul-junk songs, soul- junk also remixes themselves and appear as guests on others remixes.
Some great stuff !
Soul-junk ? 1943 12? vinyl maxi 60 kr 5 minute walk
12? with original song ?il m I? from 1956 + one new song and alternative and
instrumental mixes. Nice orangemarbled vinyl. Looks like fire !!
Soul-junk ? 1957 lp 130 kr sounds are active
Still experimental hip hop, but less wierd than 56. It´s a little bit more
?real? hip hop this time. Still great ! The vinylcovers are old recordcovers
that they have made their own collages on.
Soul-junk ? 1958 cd 130 kr sounds are active
The brand new fullenghtalbum. The journey goes on with flipped electronics
and cachaphonic noise made with both electric and acoustic instruments and
sources.
Glen is sometimes howling, sometimes rapping, sometimes singing.
Soviac - GMC out in the fields cd 120 kr Chalksounds REA 80 kr
Not as much Shellac as the ep, more Sonic Youth this time. Nice cover with a
paperbox around the jewelcase.
Soviac ? Triology sexlife rodeo friscotti cd 120 kr chalksounds REA 80 kr
This is totally sick ! (positive !) Really noisy guitarrock a la shellac but
with very punky, crazy maniac vocals. Also includeselectronic parts with
drummachines and crunchy sounds, but all the time the feeling is very
extreme indierock/punk. One of the most extreme swedish records ever !
the Spacious mind ? Rotvälta cd 140 kr Goddamn I´m a countryman records
Theyhave done it again. In my ears this is one of the best spacious records. They have taken one step closer to postrock and left some of the spacerock stuff at home.
But still they have their psychedelic guitar solos and the?out in space? organ parts
the Spacious mind - live volume 1 (do your thing but don´t touch ours
skognäs26/10/99 cd 130 kr Goddamn I´m a countryman records
The mothership of swedish psychedelic rock !! This liverecord is really
beautiful. Both the cover and the music. 74 minutes of beautiful
psychedelia.
the Spacious mind - reality D blipcrotch 10" vinyl 120 kr Goddamn I´m a
countryman records
Two long psych/spacerock songs. You also get a comic strip history of the
first 10 years of this band.
the Spirit that guides us ? Defence mechanism cdep 80 kr sally forth REA 50 kr
records/idol entertainment
A preview from the north and south album. One exclusive song
the Spirit that guides us ? North and south cd 140 kr sally forthrecords REA 80 kr
Started up as a screamo hardcore band, but know tey have more influences from progressive metal, but still nice screamo melodies
the Spirit that guides us ? 24 Winters 10? vinyl 80 kr sally forth records REA 80 kr
Dutch ?screamo? hard disharmonic guitar riffs and screaming vocals are mixed
with nice emorock melodies. The 10? includes two live songs as bonus.
Starflyer 59 ? Never play covers (live) cd 140 kr
På den här liveskivan är det ganska mycket rak rock´n roll som gäller, inte lika mycket shoegaze som på en del av skivorna. Men gillar du primal scream och Jesus and mary chain så går nog det här hem.
Starflyer 59 ? Talking voice vs singing voice cd/ lp 120 kr burnt toast vinyl
Lite softare än de senaste skivorna, later väldigt brittiskt, shoegaze och 90 tals indie. Det är bra kvalite hela tiden. Snygg blodröd vinyl.
Starflyer 59 ? Last laurel ep onesided 12? ep 100 kr Republic of Texas
Grymt cool skiva. Låtar på ena sian och ett screentryck direkt på den genomskinliga vinylen på andra sidan. Låtarna är exklusiva låtar som inte är med på skivorna och de rör sig som vanligt om schysst shoegaze med influenser från framförallt jesus and mary chain.
Starflyer 59 ? Portoguese blues onesided vinyl lp 80 kr Burnt toast vinyl
For fans of jesus and mary chain. This is more rock than the latest Sf59 fullenght albums. Almost back to the Americana days. Four new songs and on the b-side there´s an etching.
Stevens Sufjan ? The Avalanche cd 140 kr Asthmatic Kitty
Outtakes från Illinois skivan. Sufjan gick igenom materialet som blev over efter förra årets succeskiva och kom fram till att en del var så bra så att det gick göra en skiva till av det.
Stevens (Sufjan) ? Illinoise Vinyl dlp 160 kr Asthmatic kitty
Läs om musiken under cd versionen. Den här dubbelvinylen är ett måste för alla vinylfreaks. Två vinylskivor förpackade i ett blankt färglatt dubel ?foldout? omslag.
Stevens (Sufjan) - Illinoise Cd 140 kr Asthmantic kitty
The new album from this genius and multiinstrumentalist. This is the second album in his ?50 states albums? he is planning to do a record for all the 50 states. So now the time has come to Illinois. As usual it´s filled with nice melodies and crazy rhytms.
Stevens (Sufjan) ? Seven swans lp 120 kr/cd 140 kr lp sounds
familyre/burnt toast vinyl cd sounds familyre
Beautiful and very intelligent folk inspired singer/songwriter. This record
is less experimental than his latest two records. But the melodies are as
good as ever. His latest record was compared to Jim O Rourke´s pop albums.
Really recommanded !
Stevens (Sufjan) ? Greatings from Michigan
dlp 160 kr astmathic
kitty/sounds familyre
Hes breakthrough record(at least in Sweden) Amazing melodies perfectly mixed
up with different rhytmes, folky sounds and experimental mixing. This record
was compared to Jim o´rourke´s pop albums by some Swedish magazines
On this really nice foldout double vinyl you can find five bonus songs. (if
you have the rough trade cd version it´s three bonus songs)
Stevens Sufjan ? Greatings from Michigan the great lake state cd 140 kr
(sounds familyre/asthmatic kitty)
Hes breakthrough record(at least in Sweden) Amazing melodies perfectly mixed
up with different rhytmes, folky sounds and experimental mixing. This record
was compared to Jim o´rourke´s pop albums by some Swedish magazines
Stevens Sufjan ? enjoy your rabbit cd 140 kr asthmatic kitty
His second album is a really electronic experimental album. But still his
great melodies can be heard. Some songs are like industrial or techno sounds
and rhytmes.
Stevens (Sufjan) ? A sun came cd 140 kr astmathic kitty
His first record, but here it´s remixed and remastered and with two
bonussongs and a new cover. This record is most in style as the Michigan
album, but more folk influences
Switchblade ? s/t 2003 lp 120 kr Trust no one
For every record switchblade takes a step into darker more soundscape oriented music. This time it´s between Isis, cult of luna postrock and to more industrial stuff.
Tape ? Milieu cd 120 kr Häpna
The new album of this ?laptoppop? trio. Hypnotic organ sounds, guitars and laptop cut up stuff. For fans of differnet, Khonnor etc.
Tape ? Opera cd 120 kr Häpna
Their first record. Also a great peace.
Tarentel ? Ghost Weight cdep 60 kr Acuarela discos
Ganska minimalistiskt och experimentellt. Gitarrloopar, underliga ljud, mm skapar ambienta ljudlandskap.
Tarentel ? we move through weather cd 140 kr/dlp 160 kr temporary residence
Experimental music with improvised feeling. Lots of different instruments used to create exciting soundscapes. With the double lp you also get a very big photocollageposter
THENEWMESS cdep 60 kr kasual recordings REA 40 kr
Briljant indierock with nice melodies and nice guitarwalls.
This beautiful mess ? temper the wind to the shorn lamb cd/lp 140 kr
sally forth records
The new album is still wellproduced pop in the same school as radiohead and
kent. But it feels like the band has taken a step closer to their own style
and makes music that is more their own.
It´s beautiful. Comes in a nice digipack and the lp is a double lp.
Thomas (Rosie)- If songs could be held cd 140 kr sub pop
Hon sjunger grymt bra och låtarna är också bra. Den mest ?radiovänliga? skivan hon har gjort hittills.
Thomas (Rosie) ? When we were small cd 140 kr sub pop
Singer/songwriter with a really beautiful voice. Her songs is very
melancholic and beautiful. Some times acoustic with just piano or guitar and
sometimes nice lo-fi pop arrangements. Really recommanded.
Thomas (Rosie) ? only with laughter can you win cd 140 kr sub pop
This singer/songwriter has one of the most amazing voices. The music is soft
and melancholic and beautiful. Through the sad songs there is still
something very hopefull with her songs.
the Trouble with Sweeney ? I know you destroy cd 140 kr burnt toast vinyl REA 80 kr
Their latest album. Bittersweet popmusic. Popmusic with a lot to say. Some
parts make me think of Bright Eyes
the Trouble with Sweeney - Dear life cd 140 kr burnt toast vinyl REA 80 kr
This record is more lo-fi. But the good melodies and lyrics are just as on
the new album. Melancholic music that makes you happy.
True colour of blood ? Abscense cd 140 kr eibon records REA 80 kr
Dark ambient music made only with guitars. It´s mellow, dark and beautiful.
Influences from bands like Lustmord,Arecibo and maybe bad sector.
Unwed sailor ? the faithful anchor cd 140 kr burnt toast vinyl
Wonderful instrumental guitarbased emo/indie/postrock just call it whatever
you want it´s fantastic anyway !!
Unwed Sailor ? the marionette and tthe musicbox digipack cd 140kr/lp 120kr
hardbound book 220kr burnt toast vinyl/gentlemen records
A nice story about the marionette and the musicbox. Every song is a
soundtrack to one of the pictures in the wonderful storybook.(that comes
along in the full colour picture sleeve) Wonderful instrumental songs with
mostly acoustic instruments. The cover for the book is the most amazing
recordcover I´ve ever seen ! A hardbound bookcase around 8? with the
storybook on fullcolour glossy paper. Also the ordinary digipack cd and the
vinyl is great. But the book is totally amazing !!!
Unwed sailor ? firecracker cdep 80 kr burnt toast vinyl
Very beautiful instrumentalpop with members from pedro the lion and
roadsidemonument. One of the first records in the new instrumentalpop boom.
Nice digipack cover
Unwed sailor/Early day miners/ Chris Bennet ? Stateless cd 140 kr the
great vitamin mystery
A co-operation between the two bands and thesuper 8 movie creator Chris. The
cd contains 30 minutes of beautiful music and 30 minutes of super 8 video
art
Unwed sailor - circles ep 60 kr cdep Burnt toast vinyl
Ny ep I väntan på fullängdaren. Det är ganska annorlunda än tidigare grejer som dom har gjort. Nästan helt elektroniskt, men det har ändå en stämnin som gör att man känner igen sig. Producerad och inspelad av Dan Burton från Early Day Miners
Vaakevandring cdep 80 kr momentum scandinavia
Old blackmetal demo that now is avialeble on cd, with bonussong. Nice silver and black arty forest cover
Windsor for the derby ? Confianza/visions cdep 60 kr Acuarela discos
Softcore eller slow-mo eller vad det nu brukar kallas, men soft musik med postrock känsla men med sang. Lite red house painters och Early day miners kanske.
Witmer (Denison) - Philadelphia songs Cd 140 kr Lp 120 kr Burnt toast
vinyl
American singer/songwriter with very nice voice, very good lyrics and
melodies. Sometimes compared to Elliot Smith. The vinyl includes bonussongs
and a gatefold cover and white vinyl. This record will be released now in
march by the swedish label Bad taste records.
Witmer (Denison) ? Safe away cd 140 kr burnt toast vinyl
This is a really amazing singer/songwriter record Beautiful melodies in the
same styla as Nick Drake and early Neil Young. This cd is a rerelease of his
self released record but with bonussongs. Produced by Don Peris from the
innocence mission
Witmer (Denison) ? Of joy and sorrow cd 140 kr burnt toast vinyl
This is his second fullenght. The same beautiful melodies as the first
album, but this time it´s more songs with band. Beautiful foldout digipack
cover
Witmer (Denison) ? Live cd 120 kr burnt toast vinyl
Recorded live after the tour he did after the release of Philadelphia songs.
On some songs he´s got help from the wonderful instrumnetal pop band ?the
six parts seven? and on some songs it´s just him and his guitar.
Woven hand ? Consider the birds cd/lp cd sounds familyre 140 kr lp Burnt toast vinyl 120 kr
The new album from David Eugene Edwards ( vocalist of 16 horespower)
It´s still in the dark gothic folky way, but this time it´s not as experimental as on ?blush music? This time some of the songs are really tribal ?headhunting? dances. In my opinion, the best woven hand album so far. Cd comes in a nice digipac and the vinyl is on blue vinyl.
Woven Hand ? Blush Music cd 140 kr sounds familyre
Dark and suggestive alt/gothic country with David Eugene Edwards
This songs were written for a dance show. Some parts are long instrumental
parts with lots of backgroundsounds. I really like this record !!
Woven hand ? s/t cd 140 kr sounds familyre
The first record. Some of the songs are other versions (original versions)
of songs from blush music. This record is less experimental then blush
music. Great record !
Xn ? opening up cdep 70 kr sounds are active REA 50 kr
Beautiful instrumental music. Created with guitars, turntables and random
things. For fans of Unwed sailor etc.
Xn ? Ideas without numbers cd 120 kr sounds are active REA 80 kr
Anti guitar guitar music. Ambient guitar music. On this record it´s 5 Xn
songs and then these songs are remixed by ten experimental
electronic/hip-hop and experimental artists. (accident, anaphylaxis,
therefore, Patagonian and many more)
Your halo is a radar cdep 60 kr Chalksounds REA 20 kr
Noisy guitarrock, sometimes like Fugazi sometimes harder. Nice foldout
papercover.
Your halo is a radar ? s/t cd 120 kr MomPop records REA 50 kr
Nice noisy guitarrock/indierock. Influences from bands like Fugazi
Really cool cover and artwork, whitecoloured jewelcase in a paperbox, all
printed in red, black and white. Also includes stickers
Yume Bitsu ? Wabi morning, two morning expressions Onesided lp 80 kr
Burnt toast vinyl
Very nice and soft, mostly instrumental music. This is a onesided lp with songs on one side and etching on the other side.
7" records vinyl eps)
A triology of dreams, noise and silence 3x 7? vinyl 100 kr (or 40 kr each)
Svenska postrockbanden EF, Scraps of tape och Molia falls ger oss skönt oljud. EF påminner en del om Sigur Ros, Scraps of tape är lite hårdare, typ explosions in the sky och mono och Molia Falls är lite åt Album leaf, tristeza, saxon shore hållet, med lite programmerade trummor och sånt. Alla är bra. Prova det här ! Naturligtvis också en eloge för namnet på triologin, kunde ha varit en samling från ?do you dream of noise ? ? 
CASA (Citizens Against the Space Atrocity) ? Los satellites artificiales 7?
vinyl 40 kr sounds are active REA 20 kr
Flipped electronic music. Very experimental and funny.
Be a part of the CASA secret society, just join !!
Counterblast/Grace will fall split 7? vinyl 40 kr otech/hobo records
Counterblast gives us a long song in dark metalcore style, and Grace will fall is more hard core rock´n roll. They give us three really energetic songs. All on a bloodred 7? vinylrecord
Danielson - Smokeship/Powership 7 ? 40 kr Sounds familyre
Limiterade singular med outgivna låtar, alternativt med andra versioner av nån låt från skivan. Detta gäller alla tre danielsonsinglar
Danielson ? Playship/Moodyship 7? 40 kr Kill rock stars
Danielson ? Trumpetship/? 7? 40 kr Anticon records
Dialog Cet/Knife and ape split 7? vinyl 40 kr Jezebel recordings REA 20 kr
Dialog cet has their own corner in the postrock familyhouse. Mostly instrumental and with kind of weird melodies. Knife and Ape mixes noisy guitarindie with electonics and drummachines and stuff. Not to far from soviac.
Disco drive/the Cassettes split 7? vinyl 40 kr bachelor REA 20 kr
Disco drive is posthardcore from italy. Mix the clash with fugazi or frodus.
The cassettes is emo/indie with lot´s of 60´s influences. Shelby from frodus
is in this band.
Disconvenience ? War on wankers 7? vinyl 40 kr limdimma records
Klassisk 77 punkrock med bra melodier
Ellis the vacuumchild 7? vinyl 40 kr Jezebel recordings
Instrumetal rock, fast mer indierock än postrock. Lite som sonic youth´s instrumentala partier. Den här gången har man även gästsång på en av låtarna.
Eskju divine ? Darkness allaround/be them 7? 50 kr imperial recordings
Two song 7? with great dreamy popmusic, for fans of mercury rev etc..
Giardini di miro ? Boys scarves are a guide to rebellion 7? vinyl 30 kr
Skön postrock, lite dystrare och mörkare, tänker ibland på godspeed you black emperor, fast det är inte lika långa låtar. Inget omslag bara innersleeve.
the Go gorillas - the 7th wave 7" vinyl 40 kr REA 20 kr
Four songs ep with nice surfrock with a punky feeling.
Gonzalez José ? down the hillside/sensing owls 7? 50 kr imperial recordings
His last release. None of this songs are on the album (but on the stay in the shade ep) Anyway it´s great meditative singer/songwriter songs
Half handed cloud ? What´s the remedy ? ep 7? vinyl 40 kr Asthmatic kitty
Psychpop på Sufjan Stevens eget bolag. Sufjan medverkar också på den här skivan.
the Je ne sais quoi ?s/t 7? vinyl 40 kr family affair
Very cool indierock/emo from this band with members from your halo is a
radar.
Some garagerock touch is added, but if you like bands like sparta or at the
drive in, this is something for you. Nice clear vinyl !
Jetenderpaul - a casuality too serious to afford 40 kr 7? vinyl Burnt
toast vinyl
Sounds like 60´s lo-fi psychedelia. Clear vinyl
Joy electric - Workmanship 7? vinyl 40 kr Republic of Texas
Analogsynthpop. Doftar en hel del 80-tal och britpop
Melpo mene ? Don´t save me/good with the mothers 7? 50 kr imperial recordings
Nice popmusic in the same school as elliot smith
Melpo mene ? Lady/wait up (demo versions) 7? 50 kr imperial recordings
Nice Elliot Smith influenced popmusic
Motion coming to rest - wussrock 7" vinyl 40 kr REA 20 kr
Noisy indierock from Umeå.
Monkey minder /the Other operation split 7? 40 kr rabbit surprise REA 20 kr
The Other Operation is soft popmusic with guitars and keybords and almost
whispering vocals, but mostly instrumental. Monkey Minder is more 60´s or
70´s influenced popmusic.
Mourning leaves ? songs/winter ep 7? vinyl 40 kr between clouds
Norsk småskramlig indie/shoegazepop
My marathon/the Morningcall split 7? 40 kr sounds are active
My marathon is instrumnetal pop in the same school as unwed sailor
The morningcall is also instrumental but with more jazzy feeling. With
piano, turntables and trumpets etc. Nice screenprinted cardboardcover
the New mess/the Cache split 7" vinyl 40 kr REA 20 kr
The new mess plays guitarrock in the same school as fugazi, your halo is a
radar etc.
The cache sounds like the cure in the late 80´s but with a little bit more
punk.
Pony express - Living on dimes 7" vinyl 40 kr Milk and honey records
American indie on a norwegian label. Really nice shoegazingpop. If you like
the Radiodept, early jesus and mary chain and such bands you will like this.
Revolta/Once again split 7? vinyl 40 kr Jezebel recordings REA 20 kr
Two hardcore bands from Luleå Sweden Revolta is in the noisecore school, reminds me of bands like Training for utopia, coalesce and bands in that school. Once again is classical singalong oldschool hardcore. Comes in a really nice highquality sleeve with great art.
Rowing on the lakes of Canada ? Random beauty 7? 50 kr Rejoice records
Very soft emopop with all the members from this beautiful mess. Limited to
300 copies.
Scientific - how will you see yourself in 24 hours ? 7? vinyl burnt toast
vinyl
3 songs with this wonderful band. This is 80´s pop. Comes on clear vinyl
Silver ? The sin fix journal 7? vinyl 40 kr bad afro
One song from the album + one more
Bad afro = Good rock´n roll !
Soul-junk - 1938 7? vinyl 40 kr Milk and honey records
Flipped experimental hip-hop. Lots of veird sounds. Glen Galaxy (ex lo-fi
legends Trumans water) is singing and rapping. Handmade covers limited to
200 copies
Soul-junk ? 1944 7? vinyl 40 kr
An older record from before they started making flip-hop this is more avant
garde guitar noise/lo-fi
Thurnemans ? Wilhelm 7? vinyl 40 kr entartete musikk
Oldschool swedish industrial band. Really noisy lo-tech rythmical
industrial.
If you like the early records of Blackhouse or Radio free europe this is
really something for you.
the Topeka twins ? I never heard her sing 7? vinyl 40 kr kite records
Two swedish guys. One of them, Thomas Denver Jonsson has released a record
solo too. He also toured with Daminen Jurado and Rosie Thomas. On this 7?
it´s very folky songs with country influences.
Unwed sailor - firecracker 40 kr burnt toast vinyl/ milk and honey
Very beautiful instrumentalpop with members from pedro the lion and
roadsidemonument. One of the first records in the new instrumentalpop boom.
Very fat red vinyl.
Unwed sailor/Toboggan ? split 7? vinyl 40 kr gentlemen records
Two nice instrumental bands plays one song each. Superfat vinyl in a very
limited edition (I think 200 copies)
White trash inc (orchestra) 40 kr Milk and honey records
One side is true guitarnoise and the other side is deepspace ambient with
analogsynthesizers. Handmade covers limited to 200 copies.


Nytt år, Nya skivor !! ! Do you dream of noise ? # 36
Har fått rätt många nya deltagare på listan, så därför kommer det en lång lista nu, med hela lagerlistan. Ganska uppdaterad också, har plockat bort sånt som är slut och inte går få tag i. (men inte hunnit få hela listan på samma språk, en del beskrivningar står fortfarande på engelska. Rear även ut massa saker, dessa finns i vanliga listan men det nya priset står bredvid.
Nytt är också att Do you dream of noise ? Nu äntligen är ett skivbolag också ! Har släppt en ep tillsammans med Burnt Toast Vinyl (Philadelphia Us) med The Magic Lantern, ett av mina egna band. Instrumental post/space/kraut-rock Nästa släpp som skall komma under första halvan av våren är en Onesided Lp (med etsning på b-sidan) med Isolation Years.
För er som är nya (och andra som har glömt bort) så kan jag, förutom det som finns på listan, beställa hem grejer från ett ganska stort antal bolag. Bl.a. Constellation, Kranky, Robotic Empire, Hydra Head, Secretly Canadian, Burnt toast vinyl, Temporary Residence, Sounds familyre, Astmathic Kitty, samt en hel del andra bolag, det är fritt fram att maila och fråga. Jag har även en hemsida (som jag nästan aldrig uppdaterar för att jag fortfarande inte fattar hur man gör) www.doyoudreamofnoise.comFörst lite evenemangstips !!
Onsdag 17/1 är det Moonshake och den här gången gästas Moonshake av ingen mindre än Birchville Cat Motel !!
Det här bör ni inte missa ! Grym noise i en helt egen skola. Totalt noise fast ändå med melodier ibland och ljusa spröda inslag. Mixa Cluster med Merzbow och kasta in lite metal, lite säckpipor, mm du har antagligen ingen aning om vad jag menar, men kom dit och upplev !!
Dessutom kommer Victor Sjöberg (gbg ) att framföra musik av Testbild (som ju aldrig uppträder live själva) På Scharinska. Dessutom firas Konstens Födelsedag !!
Kolla mer på http://www.myspace.com/moonshakeclub
Fredag 26/1 Har Isolation Years releaseparty för sin nya skiva. Dessutom kommer Jennie Abrahamsson att uppträda
http://www.myspace.com/isolationyearsmusic (också på Scharinska)
Samma helg är det dags för upswedens nya festival Amplified
http://www.upsweden.com/amplified Med band som Khoma, Randy och Totalt Jävla mörker mm.
Nya skivor ! Om du vill beställa, skicka ett mail med vad, så berättar jag hur !
ISIS ? The red sea vinyl lp tvåfärgad vinyl 120 kr 180 gr svart vinyl 140 kr Second Nature
Gamla Demolåtar återutgivna på snygga vinylskivor.
Pelican ? Live in Chicago dvd 120 kr Hydra head
Livespelning, har inte hunnit se den än. Kommer i ett vanlig cdslimcase
The Grand Opening cd/lp 120 kr Tapete records
Väldigt vacker musik. Slowcore/sadcore eller emo eller vad det nu kallas nuförtiden. I alla fall är det väldigt bra melodier och musiken påminner lite om band som red house painters, folk implosion och early day miners.
Vinylen innehåller 2 bonuslåtar
The Grand Opening 7? vinyl 40 kr Tapete records
ISIS ? Clearing the eye 150 kr DVD Ipecac
Live från olika ställen och år (2001-2005), en hel liveshow, en musikvideo, fotogalleri mm
Efterklang ? Onesided lp 80 kr Burnt toast vinyl
Tre exklusiva låtar med efterklang. Enligt deras hemsida kommer inte låtarna att vara med varken på den cdep som släpps snart eller på fullängdaren som kommer till hösten. En väldigt snygg skiva och med tre otroligt sköna låtar. Ni som har hört efterklang vet att det är post-rock i sigur ros anda, fast med mer uppklippta rytmer, knaster och microljud. Gästas även av medlemmar från Amina.
June Panic ? Raising the canopy wire Onesided lp 80 kr Burnt toast vinyl
Det bästa jag har hört av June Panic. Här är han själv med en gitarr. Som vanligt udda vändningar i melodierna och 60 tals Dylanskt nasalt och småfalskt, men ruskigt charmigt och vackert ändå.
Bosque brown ? Cerro Verde Onesdided lp + cd 80 kr Burnt toast vinyl
Vacker spröd musik. Lite Ane Brun över sångrösten. För fans av Cat Power, Mazzy Star mm. Både en ensidig vinyl (med etsning på b-sidan) och cd med samma låtar.
Dave Bazan ? Away in a manger 7? vinyl 40 kr Suicide squeeze
Ytterligare en julsingel. Dave (sångare I pedro the lion och Headphones) verkar gilla att sjunga in gamla julpsalmer på limiterade singlar. Han gör det ju dessutom bra, så låt honom hålla på !
Red Sparowes ? Every red heart shines toward the red sun cd 140 kr Neurot recordings 2lp 160 kr Robotic Empire
Nytt efterlängtat album från detta ?superband? med medlemmar från Isis, Neurosis mm. Ganska episkt och storslaget. En del låtar har närmast new waveliknande basgångar men det låter ändå modern post-rock. Inte lika hårt som deras ordinarie band. Omslaget är grymt snyggt, dubbelvinylen är som ett riktigt konstverk.
Yndi Halda ? Enjoy eternal bliss cd 140 Burnt toast vinyl/Big scary monsters
Jätteskön episk post-rock från Storbrittanien. Med stråkar, blås mm, Nånstans mellan Godspeed You Black Emperor ! och Explosions in the sky. Även omslaget är väldigt snyggt (och lite constellation inspirerat) tryckt på 100% returpapper och med växtbaserade färger.
The Magic Lantern cdep 60 kr Burnt toast vinyl/Do you dream of noise ?
Mitt första släpp på do you dream of noise ? En cdep med ett av mina egna band. Vi spelar en mix av kraut, spacerock och post-rock. Mellan Mogwai och hawkwind (!!??)
Insrumentalt och till stor del byggt på improvisation.
Soporus - Atomove Elektrarne cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Skön ambient instrumentalmusik. Ibland mest elektorniskt, ibland med gitarrer. Matt och Will från saxon shore.
Questions In Dialect - The Ghost Wishes to Speak cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Elektroniskt baserad instrumentalmusik.
Foxhole - Push/Pull cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Instrumentalmusik, lite som Mogwai fast med blåsinstrument.
Dessa fyra ep´s är en serie med fyra olika instrumentala band. Köper du alla fyra kostar det 200 kr. Dessa fyra separata ep´s kommer även att släppas som en limiterad dubbelvinyl med en ep på varje sida. Det blir nåt att bita i !!!
Do you dream of noise ? Pin/ Knapp Röd, vit eller svart 5 kr
Röd, svart eller vit knapp med min logga på (vet du inte hur den ser it ? kolla in www.doyoudreamofnoise.comFortfarande nytt:
Pelican ? Australasia vinyl dlp 180 kr Hydra head /interloper records
Andra pressen av deras förra skiva. Pelican blandar metal och postrock, inte på samm sätt som Iis och cult of luna utan här är det mer post-rock och sedan med riktiga trashmetalriff och dubbla kaggar. Grymt fett foldoutomslag och de två vinylerna är färgade, en är rosa en är vit.
Windmills by the ocean cd 140 kr Robotic Empire
Medlemmar från Isis, Red Sparowes 27 mm spelar dronemetal, fast inte lika mörkt och dronigt som SunnO))) och Earth utan lite mer post-rock vibbar har fått smyga in.
Unwed sailor ? the faithful anchor vinyl lp 140 kr Burnt toast vinyl
En riktig klassiker, nu för första gången på vinyl. En ruskigt bra instrumentalskiva.
Det här är emo/indie fast instrumentalt.
Unwed sailor ? The white ox cd 140 kr Burnt toast vinyl
Nya skivan. Dom har bytt stil och medlemmar flera ganger (det kanske bara är Jonathon Ford som är bandet egentligen) I alla fall så tycker jag fortfarande att det är bra. Här har Jonathon fått hjälp av Dan Burton (early day miners) med produktion mm. Ett mycket mer elektroniskt sound, men fortfarande med gitarrer.
Loscil ? Plume cd 140 kr Kranky
Otroligt skön minimalism. Microljud, pulserande ljud, rhodes mm. Gillar du Pan American eller labradford så köp det här. Min favorit de senaste veckorna.
A lily ? Wake:sleep cd 140 kr Dynamophone
Ambient post-roch influerad electronica. Låter ganska mycket som Múm och The Album leaf. Sista låten är en lång ambient sak som skulle kunna vara nån Eno grej från 70 talet.
Mono ? Under the pipal tree cd 140 kr Tzadik
Första skivan, äntligen inne på lager igen.
Early day miners ? offshore cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Nytt mästerverk från mästarna på långsam vacker emotionell musik.
Woven hand ? Mosaic cd/lp 140 kr Sounds Familyre
Mörkt och rituellt och grymt bra. Ganska mycket folkmusikvibbar och David Eugene Edwards röst trollbiner alla. (för er som inte vet så var han tidigare sångare i 16 horsepower)
Damien Jurado ? Now that I´m in your shadow cd/lp 140 kr Secretly Canadian
En ny skiva och lite nytt sound, det här är en väldigt traditionell singer/songwriter skiva, amerikans folk, lite som tidiga Dylan. Gitarr, sång, munspel. Jag kan inte rå för det men jag tycker att han gör så mycket bra. Allt han gör som inte är försök att spela rock är bara så bra. Smakfullt producerad av numera faste bandmedlemmen Eric Fischer.
Isis/Aerogramme ? In the fishtank cd 120 kr Konkurrent
Ny skiva I Fishtank serien (två band som tidigare inte har spelat ihop får träffas I studion och jamma fram nåt som dom spelar in)
Det låter ganska mycket ISIS, (har iofs inte lyssnat särskilt mycket på Aerogramme)
Mono/Worlds end girlfriend ? Palmless prayer, massmurder refrain cd/lp 140 kr Human highway/Temporary Residence
Fantastiskt vackert samarbete mellan Japans två viktigaste post-rock akter. Ibland låter det som en klassisk stråkkvartett, men lite mörkare, men det bjuds också på lite ?monoljudvägg?
Pedro the lion ? God rest ye merry gentlemen 7? vinyl 50 kr
Ytterligare en julsingel. Vet inte ens om Pedro the Lion finns längre, men firar jul gör dom visst ! 

The stock list !!
Absurd 2 - s/t cdep 60 kr Endtime productions
Väldigt teknisk och absurd !? Thrash/jazz metal. En hel del likheter med believers klassiska album från sent 80 och tidigt 90 tal. Det här bandets medlemmar spelar till vardags i så vitt skilda band som silver, extol och sereena maneesh. Om du gillar teknisk thrash är det här ett måste
Aina ? Bipartite lp 100 kr Snowblind REA 50 kr
Emo/indierock from spain. For fans of KVLR, Jawbox etc
the Album leaf ? seal beach ep cdep 80 kr acuarela discos
Underbar instrumental popmusic. Vackert med Rhodes, gitarrer och programmerade trummor. Om du gillar saxon shore och early day miners t.ex. så känner du ju förmodligen redan till the album leaf
Amina ? Aminamina cdep/10? vinyl 80 kr the workers institute
Stråkkvartett som brukar spela med sigur rós. Här är deras egen debut ep. Fieldrecordings, minimalitiska elektroniska ljud och vackra stråkar.
Anita ? Fragment cdr 30 kr bohemian spacepunk recordings
Trevlig electronica från en av medlemmarna I skåpet/the magic lantern. Den här gången är det mycket mer electronica än industri. Ibland låter det nästan lite boards of canada eller four tet, men ibland kommer det in lite mörkare ljud också.
Antestor ? Det tapte liv cdep 70 kr Endtime productions
Äkta norsk atmosfärisk black metal. Gästtrummis är hellhammer (mayhem) Den här ep´n släpptes som ett smakprov inför fullängdaren, men den innehåller 4 låtar som inte är med på albumet
Antestor ? The forsaken cd 140 kr Endtime productions
Här är fullängdaren, riktig norsk black ! (fortfarande med hellhammer på trummor)
Snabbt, melodiskt och kolsvart !
A Silver mt Zion ? Horses in the sky cd 140 kr/ double 180 g vinyl with etching on side four 220 kr Constellation
En riktigt bra skiva. Väldigt mycket folkmusikinfluenser. Det första jag tänkte på var third ear band. Långa meditativa låtar. Om du gillar folkinfluenserna på deras tidigare skivor så kommer du att tycka att den här skivan är grym.
A silver mt zion ? pretty little lightnin´ paw cd/lp 130 kr constellation
Den här skivan är egentligen inte en riktigg silver mt zion skiva. De olika låtarna är gjorda av delar av bandet, men soundet känns igen och det är bra.
A silver mt zion - He has left us alone but shafts of light sometimes
grace the corners of our rooms cd 140 kr constellation
Medlemmar från Godspeed you black emperor ! här i en mindre konstellation. Väldigt vackert och melankoliskt. Lite influenser från judisk folkmusik. Den här skivan är en av mina absoluta favoritskivor, dessutom har den ett av de snyggaste omslagen man har sett.
A silver mt. zion memorial orchestra and tra la la band - Born into trouble
as the sparks fly upwards cd 140 kr /10? dubbelvinyl constellation
Andra skivan, en hel del instrumentalt, men även en del låtar med sång. Väldigt sorgset och fortfarande ganska inspirerat av folkmusik.
A silver Mt zion ? This is our punkrock... cd 140 constellation
Underbar melankolisk dramatisk musik. Den här gången är det mycket mer sång, till och med körsång. A silver mt zion är mer melankoliskt och folkinspirerat än ?moderbandet? godspeed you black emperor som spelar mer rock.
Amon ? The legacy cd 140 kr eibon records REA 80 kr
Väldigt minimalistisk darkambient. Långa instrumentala låtar med väldigt små förändringar, men om man ger det tid och lyssnar så är det riktigt intressant. Länge leve minimalismen ! Snygg digipac
Appleforth cd-r 40 kr
Schysst manglig hardcore. Handmålade omslag limiterad till 50 ex
the Arcade fire ? Funeral cd 140 kr merge records
Skön neofolkinspirerad indierock. Positiva melodier och sang som får mig att tänka på så vitt skilda artister som Danielson och Di Leva
Ariel kill him ? Alpha is down lp 100 kr Strange fruit REA 50 kr
Soft and beautiful emotional pomusic. Nice soundscapes andvery fragile vocals
Asthmatic kitty/sounds are active sampler cd 50 kr
Två högintressanta skivbolag ger oss smakprov på sina artister. Från Asthmatic kitty (sufjan stevens bolag) får vi låtar från Sufjan Stevens, Half Handed Cloud (psych pop), viva voce, Liz Janes och från Sounds are active får vi höra Deneir, Patagonian, Xn, Ula Hemia, Soul-Junk, Bizzart, Melk the g 6-49 och Create (!) Dessa band är mer experimentella, inom elektronika, hip hop och lite frijazz
..
At the close of every day ? the Silja symphony vinyl lp 160 kr lo-fidelity
(including exclusive live cdep)
Snyggt screentryckt omslag på grov kartongpapp. Låtarna på vinylen är samma som på cdutgåvan av den här skivan, men med vinylen följer en cdep med exklusiva livelåtar inspelade i Amsterdam
At the close of every day ? the sound of someone watching me cd 140 kr volkoren
Liveskiva. Finns också som dvd (säg till om ni vill att jag skall beställa hem den)
Denna liveskiva gästas även av David Eugene Edwards (16 horsepower, Woven hand)
At the close of every day - zalig zijn de armen van geest vinyl 10" 100 REA 80 kr
kr milk and honey records cd 140 kr volkoren
Holländskt lo-fi/emo band. Tänk er smog och sparklehorse med en nypa pedro the lion. Trots att titeln är på holländska så är de flesta låtarna på engelska. Vinylen har ett väldigt snyggt omslag (foldout) och cd´n innehåller en bonuslåt
At the close of every day ? if you spoke to me cdep 80 10? vinyl 80 kr REA 50 kr
(cd volkoren 10? rejoice records)
Skön ep med det här emo/lo-fi bandet som har hämtat inspiration från band som pedr the lion, sparklehorse och smog mm. Vackra och sorgsna melodier. 10 ? Vinylen kommer i ett snyggt foldoutomslag, genomskinlig vinyl och dessutom två livelåtar som bonus.
At the close of every day ? the silja symphony cd 150 kr volkoren
Bra emopop från Holland, I samma skola som Pedro the lion. Inte lika lo-fi som första skivan. Mincos och Axels röster kompletterar varandra på ett skönt sätt. Vackert och känslosamt ! Omslaget till den här skivan är utformat som en kalender med ringpärm och upphängnissnöre och allt. På varje uppslag är det tjusiga bilder.
At the close of every day ? De geluiden van weleer cd/book 180 kr Volkoren
Dom har tagit ett steg tillbaks mod soundet på första skivan. Skön lo-fi pop i samma stil som pedro the lion eller red house painters, men det finns också lite postrock vibbar och instrumentala inslag. Den här gången är flera av låtarna på holländska, men det går bra ändå. Cd´n kommer i ett snyggt bokomslag, fyllt med teckningar och noter till låtarna.
Audionom ? Retrospektiv cd 140 kr ideal recordings
Alltifrån Joy Division doftande post-punk till kraut influerad instrumentalmusik.
Audionom/Sickoakes split lp vinyl 80 kr mothertrucker
Audionom spelar monoton, magnetisk krautrock, man vill inte att låtarna skall ta slut.
Sickoakes är mer postrock, influerade av Godspeed you black emperor m.fl, men dom har nåt eget också att tillföra. Två väldigt intressanta svenska band.
Audrey ? Visible forms cd 120 kr Tenderversion
Väldigt skön musik. Lite björk, lite the Tiny och en hel del postrock.
Snyggt pappomslag.
Audrey ? Ep cdep 50 kr Tenderversion
Soft svenskt band, lite i stil med The Tiny
Azure skies - s/t cd 120 kr ant-zen
Medlemmar från Sanctum och Mental destruction. Här finns både Mentals totala krossarljud och det lite filmiska från Sanctum. En hel del rytmiska noisepartier. Ett måste för industrifans och även dom som gillar hårdare industri/techno
Bizzart ? Eardrung cd 140 kr sounds are active REA 80 kr
Experimentell hip-hop, en hel del udda ljud, flippade elektroniska ljud och jazzinfluerade partier. Medlemmar från Soul- Junk gästar skivan och har även producerat en del av låtarna.
Black light Co. ? Madeline ep cd-r ep 60 kr Music is my girlfriend
Bra alt country, lite I samma stil som Songs: Ohia mfl, innehåller em schysst Pedro the lion cover. Coola hemgjorda omslag.
Blackstrap ? Ghostchildren cd 140 sally forth records REA 80 kr
Svenskt band. Om man skulle mixa sunny day real estate och fireside så skulle det kankse låta ungefär så här. Skivan är producerad av Pelle Gunnerfeldt (från Fireside). Bra emo/indierock. Låten ?in coloured ways? var en liten hit som spelades både på p3 och ztv ett tag.
Bluetip ? Dischord 101 cd 120 kr Dischord REA 80 kr
Grymt bra post-hardcore i samma stil som fugazi, at the drive in mm.
Bluetip ?Join us cd 120 kr Dischord REA 80 kr
Se ovan
Boards Of Canada ? Trans Canada highway cdep 100 kr Warp
En låt från senaste skivan + 5 andra låtar. Snygg Krafwerk inspirerad layout i ett lite tjockare pappfodral.
Bob hund ? ystad 7:e oktober 2002 lp 150 kr dillettante REA 120 kr
Fyralåtars live lp. Långa annorlunda versioner av några låtar + en philemon artur cover. På sista låten får dom hjälp av Mats Gustavsson (den världsberömde avant/jazz saxofonisten som bl.a. har gjort skivor med sonic youth)
Inspelat på Ystads konstmuseum.
Bocksholm ? the sound of black cloggs cd 120 kr TESCO/NATO REA 80 kr
Liveskiva som är inspelad under deras medverkan på ?God blast America? turnen 2002. Bocksholm är Lina Babydoll från Deutsch Nepal och Peter från Raison d´etre
Skön mix av hårda industriella ljud, ambienta noisegrejer och dronepartier. Digipac
Bosque brown ? plays Mara Lee Miller cd 140 kr burnt toast vinyl
Mara Lee Millers röst påminner mig om Ane Brun ibland, men musiken är mer alt country influerad. Ibland smyger sig en liten känsla av the innocence mission också in. Musiken är väldigt bra arrangerad och producerad, bandet bosque brown innehåller bl.a Eric Fisher (som har spelat med och producerat skivor med Rosie Thomas och Damien Jurado) Andy Myers och Damien Jurado (bakgrundssång)
Snygg digipac
Bright eyes ? Digital ash in a digital urn cd 150 kr /lp 160 kr Saddle creek
Connor visar at than behärskar trummaskiner, synthar och datorer och sånt också. Att han är en mästerlig berättare med en speciell röst och sångstil visste vi redan. Den här skivan är lite mer vanlig pop än hans tidigae alster. Vinylen är på 180 grams virgin vinyl.
Bright eyes ? I´m wide awake it´s morning cd150 kr/lp 160 kr Saddle creek
En riktigt bra skiva, enligt mig den bästa bright eyes skivan. Mer strukturerad än tidigare skivor och en hel del country influenser. Men rösten och berättelserna är precis som förut. 180 grams vinyl.
Brother Danielson ? Brother to son cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Låter ungefär som skivorna han har gjort med the Danielson Famile. Ganska freakat och udda, En singer/songwriter som verkligen inte försvinner i mängden.
Brown feather sparrow ? Let´s be fine cd 140 kr Volkoren
Holländskt band som gör vacker och vemodig popmusik, lite som redhouse painters och en del low vibbar.
Brown feather sparrow ? Wide awakens everything cd 140 kr Volkoren
Vackert och skönt. I sina bästa stunder så påminner det lite om LOW, men det är inte lika mörkt som dom. Lite mer vackert, harmoniskt och positivt, så om du tycker att LOW är för mörka och skrämmande, pröva brown feather sparrow istället.
Xbrutal fightX/ the dead unknown split cd 80 kr REA 50 r
Two american metalcore bands. Both are somewhere in the ?zaometal zone?
Två amerikanska metalcoreband. Båda rör sig nånstans I ?zaometalcore? området
Bunyan Vashti ? Lookaftering cd 150 kr Di Cristina
Old folksinger that released a record in the 70´s and then disappered, but now with the new folk wave with artists as devendra banhart and Joanna newsom she found here inspiration again and released another record. This is really great, soft folksongs, beautiful.
Carpet people - more bad weather coming out of the rain cd 120 kr REA 50 kr
chalksounds
Långsam och melankolisk, lågmäld musik. Sångaren har en mörk ganska sprucken röst, ibland inte helt olikt Tom Waits, men musiken är mer singer/songwriter pop. Väldigt vackert.
Casiotone for the painfully alone ? Twinkle echo lp 150 kr tomlab REA 80 kr
Härlig lo-fi, skapad endast med batteridrivna casiokeyboards och inspelat på 4 kanalers bandspelare. Fantastiska texter och melodier.
The Cassettes ? O´er the mountain cd 120 kr Alice records REA 50 kr
Bra indie/emo rock med influenser från 60 tals psychpop, dub och till och med slidegitarrblues. Shelby från Frodus visar att han behärskar annat än deras spazzcore.
The Cassettes ? s/t vinyl lp 100 kr Lovitt records REA 50 kr
Indie/emo med Shelby från Frodus. Soft pop med bra melodier
Caul ? Hidden cd 140 kr eibon records
Senaste och troligen mörkaste skivan. Gillar du LULL eller Lustmord så gillar du säkert det här. Mörka suggestiva ljudlandskap. Den här skivan består av en enda låt som är en timme lång. En timme fylld med flytande mörka ljud som vävs ihop till en skön mörk ljudmatta.
Chamberlain ? Exit 263 vinyl lp 120 kr hometown caravan REA 80 kr
Bra lo-fi/alt. country. Lite 70 tals feeling ibland.
Circle of birds 10" vinyl ep/cdep 80 kr burnt toast vinyl
Instrumentalt och vackert. Långa låtar, lite I stil med early day miners, unwed sailor mm. (Jonathon från Unwed sailor är med i det här bandet också)
Cobolt - Passoã cd 120 kr bcore REA 80 kr
Cobolt fortsätter att leverera högklassig långsam emorock, vackert, långsamt och ibland riktigt tungt. För fans av red house painters, early day miners mm
Colleen ? the Golden morning breaks cd 150 kr Leaf
En väldigt vacker skiva, melodier och ljudlandskap som har skapats med en hel del stränginstrumnet, lite lager på lager, lite neofolkvibbar.
Come armageddon ? various artists picture lp (vinyl) 180 kr endtime
productions
Väldigt limiterad (150 x) jubileums samling. Endtime släppte den när dom fiaade femårsjubileum. Låtar från alla endtimereleaser och en bildskiva som verkligen är så metal som nåt bara kan bli. Riktiga metalbilder av Kristian Wåhlin (aka Necrolord)
Convoj - cdep 60 kr Chalksounds
Emorock I samma skola som fireside och KVLR
the Crystal committee - forever overhead cd/lp 120 kr cd chalksounds lp REA 50 kr
strange fruit
Ritkigt bra indierock, influerad av tidig 90-talsindie, som ride m.fl. Inte alls samma stil som deras första ep (det här är mycket bättre)
the Crystal committee - tender fury cdep 60 kr REA 20 kr
chalksounds
Fredrik från Starmarket har skrivit lite softa countrydoftande låtar. Ep förpackat i ett snyggt foldout kartongomslag
Cult of luna - s/t cd 140 kr Rage of Achilles + Earache
Mörk metalcore. Tänk dig att du är vilse I dödsskuggans dal och du kan inte hitta ut, men du älskar det !
Finns även återutgiven på earache med ett snyggt pappersomslag utan på jewelcasen.
Cult of luna - the beyond cd 140 sek earache
Mörkare och vackrare än första skivan. En del partier skulle kunna vara en GYBE ! låt som spelades av Neurosis .
Danielson ? Ships cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Den mest egensinnige av de egensinniga. En modern variant av Tiny Tim. Danielson har en röst och en sångstil som man antingen älskar eller hatar, ingen är oberörd.
Kluriga meliodier och kluriga arrangemang, ganska mycket instrument och skivan gästas av ett flertal vänner och bekanta. (bla annat stora delar av danielson familie)
the Dead Texan ? s/t cd/dvd 160 kr kranky
En av medlemmarna från stars of the lid har gjort en vacker minimalistisk skiva. Gitarr, cello och en hel del effekter skapar en magisk skiva. Dvd skivan som följer med innehåller konstfilmer till låtarna från skivan.
Decahedron ? Disconnection imminent cd 140 kr lovvit records REA 80 kr
Shelby från Frodus och Joe från Fugazi spelar posthardcore. Om du gillar band som sparta och at the drive-in och den typen av band så gillar du säkert det här.
The Decemberists ? The Tain cdep 60 kr Acuarela discos
En enda lång låt (18 min) uppdelad I fem stycken. Första delen är väldigt mycket 70 talsrock sedan går det mer mot decemberists karaktäristiska nyfolksindie.
Deep end ? Tsunami cdep 60 kr loveboat records REA 40 kr
Underbar indie/postrock från Italien. Jag tänker på band som slint, the van pelt och unwed sailor. Helt enkelt instrumentalmusik, fast med sång (!?!)
Describing paranoia ? 4 ways split cd 120 kr parasomnic records REA 80 kr
4 band Anaphylaxis, Hollydrift, Kava project och the Devouring element
Alla band rör sig I darkambient/industrial genren och alla håller bra kvalite. Cd´n är förpackat i ett fint screentryckt pappersomlag.
Destroyer ? Your Blues cd 140 kr Acuarela discos
Vancouverbaserad folkindie, den hä versionen av skivan är utgiven på spanska bolaget Aquarela och innehåller några låtar som inte är med på originalutgåvan.
Deustch nepal ? Deflagration of hell cd 120 kr staalplaat
Hans första fullängdare från 1992. Rytmisk (rituell) industri. Långa monotona meditativa låtar. Inte riktigt lika hårt som en del andra tidiga inspelningar.
the Dirty cowboys ? Deelayed back
industrial cowboymusic deluxe cassette 30 kr
Industril/country med äkta lo-fi vibbar. Två av medlemmarna från skåpet freak rut med flöjter, slidegitarr, rullbandspelare, klockor, trummor, småbröder mm
Do make say think- goodbye enemy airship the landlord is dead cd 140 constellation
Bra instrumental postrock. Ibland med lite jazz och lite dub influenser men mest skön gitarrbaserad isntrumentalmusik. Som vanligt när det gäller constellationskivor så är det ett snyggt omslag
Do make say think - & yet & yet cd 140 constellaton
Briljant instrumentalmusik. Underbara gitarrer, loopar, jazziga rytmer mm skapar en magisk känsla. Postrock på hög nivå !
Do make say think ? Winter hymn, country hymn, secret hymn cd 140 kr
constellation
Fortfarande gitarrbaserat men med jazz och dub influenser. Väldigt dynamiskt och intressant att lyssna på.
Dolorean ? Violence in the snowy fields cd 140 yep roc
Den här nya skivan har beskrivits som den saknade länken mellan tidiga Neil Young och Bedhead. I vilket fall så är det vackert och vemodigt
, mestadels akustiskt. Mer country än förra skivan.
Dolorean ? Not exotic cd 140 kr yep roc
Enligt mig den bästa dolorean skivan. Traditionell amerikansk singer(songwriter pop i stil med Damien Jurado, Iron and wine och Bonnie ?prince? billy
Dolorean ? Sudden oak cd 120 kr Dolorean recordings
Återutgivning av den första egenproducerade skivan. Mer lo-fi än de två andra skivorna. En del udda keyboard arrangemang, men een riktigt trevlig skiva. Första låten är en grymt bra låt.
Drottnar ? Anamorphosis cdep 80 kr Momentum scandinavia
Oldschool blackmetal. Ett väldigt vackrt omslag, svart tryck på svart papper och runt jewlecasen så är det ett svart pappomslag med bandloggan i relieftryck.
Drottnar ? Welterwerk cd 140 kr Endtime productions
Hård teknisk dödsmetall från Norge
Early day miners ? All harm ends here cd/lp 140 kr cd secretly canadian
Ytterligare en kanonbra skiva från det här bandet. Tänk instrumental postrock, mixa med lite Red house painters och the Cure runt disintegration tiden. Otroligt vackert och sorgligt. Lp´n kommer i ett grymt triple foldout omslag
Early day miners ? Placer found cd 140 kr western vinyl
Deras första fullängdare. Bra postrock, för fans av Red house painters och vacker, känslofylld sorgsen musik I allmänhet.
Early day miners ? Let us garlands bring cd 140 kr Secretly Canadian / dlp 160 kr Western vinyl
En av mina favoritskivor. Fantastisk ! Om du gillar ?sadcore? band some red house painters och Idaho mm eller nya instrumentalband som deep end eller unwed sailor.
Precis perfekt mix av instrumentalt och partier med sång. Vinylen är en snygg dubbelvinyl med en bonuslåt.
Early day miners ? Jefferson at rest cd 140 kr secretly Canadian /lp140 kr Western vinyl
Ytterligare en bra skiva, på den här är det lite fler rockiga låtar.
Early day miners ? the sonograph cdep 80 kr acuarela discos
Vackra sköna låtar. Snyggt pappersomslag
Early day miners ? Deep harbor city/state onesided lp(vinyl) 80 kr burnt
toast vinyl
Otroligt vacker hypnotisk, mestadels instrumental musik. Långa ganska monotona låtar som försätter dig i ett tillstånd där du bara önskar att låten aldrig skall ta slut.
Låtar på en sida och etsning på ena sidan.
Efterklang ? Tripper cd 150 kr the Leaf label
Bra postrock/electronica från Danmark. Gillar du Björk, Múm och Sigur ros så gillar du det här. Sköna cut-up rytmer och ljud. Förpackat i en snygg foldout digipac
Efterklang ? Springer cdep Leaf
Ep med 32 minuters speltid. Samma stil som fullängdaren.
Ellis the vacuumchild ? Peace by extermination cd 120 kr Chalksounds REA 80 kr
Bra instrumentalmusik. Man hör influenser från postrock band som Mono och Mogwai men den största influensen är nog Sonic Youth. Så det är mer skev gitarrindie än postrock
Élodie ? it´s too bad you´re leaving cd 120 kr Speech/west side fabrication.REA 80 kr
Indiepop with electronics and some jazzinfluences.
Indiepop med electroica och jazz influenser
Emscher ? 28/7 10? vinyl 80 kr zabel muziek REA 50 kr
Holländskt band som spelar instrumental musik. Vackert och ibland lite disharmoniskt. Ganska hypnotiskt. Vit 10? vinyl
the End will be kicks cdep 40 kr chalksounds
Indierock band med medlemmar från avsomnade Him kerosene. Bra popmelodier och skramliga gitarrer.
Ester Drang ? Pleasure themes and get rich schemes Onesided lp 80 kr
Burnt toast vinyl
Väldigt vacker musik, I gränslandet mellan radiohead och instrumentala postrockband som saxon shore, mogwai m.fl. ?Onesided? lp med åtar på en sida och etsning på den andra sidan.
Ester drang ? golden west cd 120 kr burnt toast vinyl
Fin popmusik, lite som kent eller tidiga radiohead, fast med en viss dragning åt instrumental postrock ibland.
Explosions in the sky ? Those who tell the truth shall die cd/lp 140 kr Temporary residence
Det här är bara så bra ! Sköna noisiga sonic youth gitarrer, heavy metal trummor och bara fantastiskt skön mix av oljud och skönhet
Explosions in the sky ? The earth is not a cold dead place cd 140 kr Temporary residence
Ytterligare en fantastisk skiva med instrumentalrock.
Explosions in the sky ? How strange innocence cd 140 kr Temporary residence
Den första skivan, mastarad och mixad igen. Bra instrumental postrock.
Extol ?Synergy picture lp (vinyl) 180 kr endtime productions
Teknisk progressiv death/thrash. Snygg bildvinyl som är limiterad till 342 kopior. Tredje fullängdaren, cd´n är släppt på century media.
Farquar Muckenfuss - Grade E Buz edible cd 80 kr burnt toast vinyl REA 50 kr
Tänk er RobertJohnsson and punchdrunks och mixa det med röstsamplingar, ljudexperiment och annat. Instrumentalt och ruskigt urflippat.
Firefly ? Journey to learn cd 100 kr sounds are active REA 50 kr
Ganska avslappnad hip-hop med en del experimentells ljud och stråksamplingar.
Packad i ett wellpappomslag med screentryck.
Foxhole ? We the wintering tree cd 140 kr Selah records
Bra instrumentalpop/rock. Påminner om saxon shore eller unwed sailor, men det här bandet har blåsinstrument också. Ett ruskigt snyggt pappersomslag med relieftryck.
Foxhole ? Push/pull ep cdep 60 kr Burnt toast vinyl
Instrumentalmusik, lite som Mogwai fast med blåsinstrument.
Friendly people making noise ? various artists. cd 130 kr friendly noise REA 80 kr
Samling med svenska band. Pop, experimentellt, technoinspirerat och lite lättare varianter av noise.
Banden är: Speedwax, Paddington dc, the Radio dept (låt som inte är med på nån av skivorna), Lars Blek, Robotboy, dr Higgins, Testbild !, Petter
Eklund, the Embassy, Hans Appelqvist and Differnet.
Frosthardr ? Makteslös cdep 80 kr Momentum scandinavia REA 50 kr
Snabb blackmetal. Schysst industri intro och outro
Glorybox - Pale blue light cdep 80 kr sally forth records
Dansk/amerikansk indiepop. Lågmält och vackert.
God is an Astronaut ? All is violent, all is bright cd 150 kr Rocket Girl
Jättebra instrumentalmusik I den lite softare skolan. Typ som Saxon Shore, Mogwai mfl, Väldigt bra melodier. Rekommenderas varmt till alla postrockfans.
Godspeed you ! black emperor - yanqui U.X.O. cd 140 kr Constellation
Sista fullängdaren. Långa instrumentalaa låtar, väldigt dynamiskt. Ett av de viktigaste banden inom instrumentalmusiken. Producerat av Steve Albini. Som vanligt när det är constellation så är det ett snyggt pappersomslag.
Godspeed you black emperor -lift your skinny fists like antennas to heaven
2cd/ 2lp180 kr Kranky/Constellation
Den här skivan bör alla äga. Ett riktigt mästerverk. Otroligt dynamiskt, vackert, skrämmande, rockigt, mörkt och helt fantastiskt. Dubbelcd med två långa epos på varje cd. Otroligt snyggt omslag, helt enkelt en skiva du måste äga !!! Finns som dubbelvinyl också, säg bara till.
Godspeed you black emperor - f# a# lp 140 kr constellation
Första skivan innehåller inspelningar gjorda mellan 95-98. Mörkare och mer experimentellt än senare. Lp´n kommer i ett väldigt snyggtomslag med påklistrat foto, relieftryck och innehåller dessutom en del smått och gott. T.ex. ett mynt som har plattats till av ett tåg.
Godspeed you black emperor ? f# a# infinity cd 140 kranky
Första skivan innehåller inspelningar gjorda mellan 95-98. Mörkare och mer experimentellt än senare.
Godspeed you black emperor ! - slow riot for new zero canada ep cd/ vinyl
lp 120 kr
Två långa och mörka instrumentala epos. Dom kallar det för en ep, men det är lika lång speltid som på en del fullängdare. Balnd det bästa man har hört av instrumentalmusik. Som vanligt ett grymt snyggt omslag.
González (José) Veneer cd 150 kr imperial recordings REA 80 kr
Underbar singer(songwriter. Han är en fantastisk gitarrist och skriver grymt bra låtar. Påminner en del om Nick Drake och Bruce Cockburn (på hans allra första skivor typ 69-71)
González (José) ? Stay in the shade cdep 60 kr (imperial)
Ep med flera låtar som inte är med på fullängdaren.
the Grand opening cdr 30 kr
Vacker popmusik för alla er som gillar red house painters, early day miners mm. 5 bra låtar för väldigt lite pengar.
Hammoc ? Stranded under endless sky 12? vinyl ep 80 kr Republic of Texas
Schysst instrumental musik. För fans av Mogwai, saxon shore mm. Bl.andra så är Matt Slocum från sixpence none the richer med och spelar violin i det här bandet. Snygg genomskinlig vinyl.
Heltne (Johan) - I väntan på gryning cdep 80 kr hemlandssånger REA 50 kr
Svensk singer/songwriter. Musiken har hämtat influenser från bade amerikansk country och singer/songwriters som neill young m.fl men även lite svensk folkmusik kan man höra spar av. 5 låtar med ganska suggestiv stämning emellanåt. Ep med över 30 minuters speltid. Snyggt pappomslag
Heltne (Johan) - flyttfåglar digipac cd 100 kr hemlandssånger REA 50 kr
Svensk singe/songwriter. Musiken är som en mix av Neil Young och svenska folkvisor.
Het dagelijks brood ? volkoren sampler cd 60 kr
Låtar från de band som har släppt eller skall släppa skiva på holländska bolaget Volkoren. Band som at the close of every day, 16 horsepower och brown feather sparrow m.fll
Hits of the 80´s ? compilation from sally forth 80 kr
Sally forth records
Band som this beautiful mess, glorybox, soapbox, the Lionheart brothers och selfmindead (m.fl) gör covers av 80 talsband som the cure, depeche mode, sonic youth, twisted sister mm
Immanu-el ? Killerwhale ep cdr 60 kr
Svensk skön postrock, lite i stil med EF och Sigur Ros.
In a lonely place - unit 731 cd 130 kr Burnt toast vinyl REA 80 kr
Lite I stil med Pan American och Labradford, fast det mesta ä rgjort med analog synthar. Mörkt, ambient och mestadels instrumentalt. Innehåller en Joy Divison cover.
the Instant success ? 3 song demo cdr 30 kr REA 20 kr
Vackert och soft, influenser från pedro the lion, Damien Jurado och Low, men även från äldre singer(songwriters som Dylan mfl.
Intohimo ? pastpresentandneveragain cdr 40 kr REA 20 kr
Snabb och aggressive hardcore. Mixa lite oldscholl hardcore med modernare noisecore. Riktigt röjiga pojkar.
Intohimo ? in the deepest of my mind cd-r ep 40 kr REA 20 kr
Bra rock´n roll hardcore, ibland även lite metallvibbar och en del sköna screamomelodier.
ISIS ? Panopticon dlp 150 kr Trust no one
ISIS är ett av de bästa banden i den nya vågen av band som har har gått från metalcore mot ett mer postrockinfluerat sound. Gillar du band som Neurosis, Cult of Luna, Callisto mm så gillar du det här. Förmodligen har du redan cd´n, men då kan du ändå köpa dubbelvinylen. Grymt snyggt foldoutomslag i ganska grovt papper och dessutom mörkblå genomskinlig vinyl. Hur snyggt som helst !
Isobel ? Land of my indifference cdep 60 kr REA 30 kr
Popmusik I samma skola som Kent och tidiga Radiohead.
Isolation years ? Cover the distance cd/lp 140 kr stickman/nons mnw
Den senaste skivan, som har fått mycket bra kritik I media. Dom har plockat bort lite av psychjammandet och koncentrerat sig mer på melodierna. Det doftar dock 70 tal fortfarande.
Isolation years ? talkin´ backwards ep cdep 50 kr / 10? vinyl 60kr Stickman
Schysst ep med fyra exklusiva låtar.
Isolation years - inland traveler cd/lp 120 sek stickman
Debutskivan. Dom är lite svåra att placera I ett fack, men lite småpsykedeliskt och med en del countryvibbar. Smått melankoliskt och iblkand med dragspel och såg.
Bra är det i vilket fall som helst.
Isolation years - it´s golden cd/lp 120 sek stickman
Andra skivan. Har även den fått mycket bra kritik. Lite mer uptempo låtar, kanske lite gladare, men ändå med nån sorts melankoli som är rätt tilltalande.
Janitor - receiving a flower on mothers day digipac cd 120 sek tesco REA 80 kr
Janitor är Lina Baby doll ( från Deutsch Nepal och Benny från Hazard och Morthound)En del ambienta grejer mixas upp med ett punkigare industriell sound (punkigt här betyder mer som throbbing gristle och death in june) Innehåller en Nico cover.
Jens - standing in the trees I get lifted by the leaves digipack cd 130
sek goddamn I´m a countryman records
Keyboardisten från the Spacious mind. Folkpsych eller spacesinger/songwriter. Väldigt vackert. Jens har en ganska mörk viskande röst och han använder massor av både vanliga och udda instrument för att skapa dessa vackra låtar. Kommer i en snygg digipac.
Jazz a compilation vinyl lp 100 kr sounds are active/pete records
Snygg, trevlig samling med band inom ambient, instrumentalt, dub och lite avant garde jazz.
June Panic ? Bellybottomless boy cdep 60 kr Acuarela discos
Egensinnig singer/songwriter med egensinniga låtar, inte några självklara melodier, men dom brukar hålla I längden. Hans röst är också lite ?dylanskt? nasal. Här med ett kompetent kompband.
Junip ? Black refuge ep Cdep 60 kr / 10? vinyl 80 kr Teme shet
José Gonzalez band. Trevlig emo/indie. Väldigt vackert och vemodigt. Innehåller en bra coverversion av Sringsteen låten Ghost of Tom Joad
Jurado (Damien) ? On my way to absence cd/lp 140 kr Secretly Canadian
Ytterligare en bra skiva från en favorit. Den här skivan är också en soft och sorgsen skiva, precis det som Damien Jurado är bäst på. Gillar du t.ex Iron and Wine och Bonnie Prince Billy så är det här nåt för dig.
Jurado (Damien) ? Just in time for something cdep 80 kr secretly Canadian
Fem låtar som är inspelade på en rullbandspelare, riktigt lo-fi.
Jurado (Damien) ? This fabolus century lp 120 kr burnt toast vinyl
Demoinspelningar från 1998. Riktigt schyssta lo-fi låtar. Som vanligt när det gäller Damien så får vi bra berättelser till bra melodier. Alla låtar är tidigare osläppta, men skynda er, den här skivan är bara släppt i 600 ex
Jurado (Damien) - Four songs vinyl lp 80 kr Burnt toast vinyl
En 12?ep, fyra låtar på en sida och en etsning på den andra sedan. Låtarna är i den stil som Damien behärskar bäst, dvs akusitiska vackra vemodiga låtar, en del med lite spännande ljudlandskap i bakgrunden.
Jurado (Damien) ? where shall you take me cd/lp 140 secretly canadian
Damien är bäst när han gör soft musik och den här skivan är soft I stort sett rakt igenom. Vackert och sorgset. Rosie Thomas gästar på några låtar.
Jurado (Damien) and gathered in song ? I break chairs cd/lp 140 kr sub pop
Den här skivan är lite rockigare, och som jag sagt tidiagre så gillar jag Damien bäst när han är softare. Men det är fortfarande en riktigt bra skiva, en av mina favoritlåtar är med på den här skivan (like titanic) Dessutom är omslaget så fantastiskt att det är värt pengarna, man kan vika ut omslaget till en liten stol)
Jurado (Damien) ? holding his breath cdep 80 kr acuarela discos
Låtar I samma stil som ?where shall you take me? lågmälda vackra låtar.
Jurado (Damien) ? Waters ave south cd 140 kr sub pop
Hans debutskiva, en singer/songwriterskiva med massor av instrument, allt från de vanliga gitarrer, pianon mm till melotron och theremin
Jurado (Damien) ? Rehearsals for departure cd 140 kr sub pop
Här är genombrottsskivan, med hans största hit ?Ohio?, men den innehåller även flera andra bra låtar.
Jurado (Damien) ? Ghost of David cd 140 kr sub pop
En riktigt bra lo-fi skiva, det här är en av mina bästa Damien skivor. Bra låtar och en hel del spännande ljudlandskap. Det var även på den här skivan som folk upptäckte Rosie Thomas
Kammarheit ? The starwheel cd 120 kr Cyclic law
Bra darkambient från Umeå. Om du gillar band som Lull, Caul eller Lustmord så är det här definitivt nåt du borde kola upp. Ursnygga pappomslag i svart och silver.
Kammarheit ? Asleep and well hidden cd 120 kr Cyclic law
Hans första skiva, också högklassisk darkambient.
Karlsson Daniel ? Thirteen pieces cdr 60 kr REA 20 kr
Konstig cut up electronica
Kevlar - the great collapse lp 120 kr cd sticksister 140 kr REA 80 kr
Den andra fullängdaren, som vanligt så är det bra meldoier och en hel del gitarrväggar, ganska mycket Sonic Youth influenser
Kevlar - let me worry some more vinyl lp 100 kr chalksounds cd 120 kr tft REA 80 kr
records
Umeås egna Sonic Youth. Fantastisk emo/indierock med bra melodier och bra girtarrnoisepartier.
KVLR (kevlar) - on planted streets cd 140 kr sticksister REA 80 kr
Tidigare Kevlar numera KVLR, Här får du bade första fullängdaren och ep´n ?the deadly dozen? + en tidigare outgiven låt. The deadly dozen är nog bland det noisgaste dom har släppt.
Khoma ? The second wave cd 140 kr Roadrunner
Behöver knappast särskilt mycket presentation, efter att ha fått högsta betyg så gott som överallt så har väl alla last och hört om dom. Men i vilket fall så är det jätteskön rock lite i stil med Muse och Radiohead, fast det är hårdare än Radiohead. Mörkt, vemodigt men inte deppigt. Helt enkelt suveränt. Snygg digipac.
Khonnor ? Handwriting cd/lp 150 kr Type records
Ruskigt skön indie/electronica. Gitarr indie med programmerade rytmer och en del knaster och blip. Av många popexperter utsedd till 2004 års bästa skiva.
Kloster ? Coastal research (ideas, drafts and sketches) cd 120 kr Between Clouds
Danskt lo-fi kollektiv. Sköna vackra sånger, en del nästan som psalmer, men med en del intressanta ljudkollage och ljudlandskap i bakgrunden. Nåt för er som gillar t.ex. the microphones.
Kulvert cdr ep 40 kr REA 20 kr
Skön experimentell elektronisk musik. Ibland med lite noiseljud och cut-up rytmer, men det är ändå ganska poppigt. Lite som differnet t.ex.
Lanterna ? Desert Ocean cd 150 kr Jemez Mountain /Badman
Väldigt skön instrumentalmusik. Lite pink floyd feeling ibland. Annars så är det jag tänker på mest när jag hör det här U2, fast instrumentalt. Tidiag U2 skivor och the edges schyssta delaygitarrer. Fast det är inte lika punkigt utan mest vackert och vemodigt.
the Lionheart brothers ? Colour context ep cdep 80 kr
Norskt bra rockband, tänk lite Motorpsycho, lite soundtrack of our lives och lite my bloody valentine.
the Lionheart brothers - white angel, black apple cd 140 kr sally
forth records
Ruskigt bra popskiva. Gllar du soundtrack of our lives, motorpsycho eller kanske stereolab så gillar du det här. Norsk kvalitetsindie från Trondheim
The Lionheart brothers ? White angel black apple cd 140 kr Munich records
Första skivan och den efterföljande ep´n samlade på samma skiva + en bonusvideo
Lionheart brothers spelar skön indiepop. Definitivt nåt att kolla upp om du gillar Soundtrack of our lives, motorpsycho, my bloody valentine eller flaming lips
Logh ? The raging sun lp 120 kr Trust no one
Ruskigt bra skiva från detta svenska band. Ibland låter det lite sonic youth och ibland drar det mer åt postrockhållet. Vackra melodier och viskande sång. Ofantligt snyggt foldoutomslag i matt svartpapper med guldtryck.
Loney, dear. ? Sologne cd 150 kr Dear John
For the first time on a ?real? cd. All his earlier releases has benn cd-r records, but this time it´s for real and with a colour booklet and everything. If you haven´t met loney dear yet, it´s time you do it now ! A really cool snger/songwriter that doesn´t sound like the rest.
Loney Dear ? the year of river Fontana cd-r 70 kr
Alla Loney Dear skivor innehåller väldigt bra popmusik. Melankolin från t.ex radiohead blandas med glada galenskaper från t.ex flaming lips och polyphonic spree. Inspela i egen hemmastudio och utgivet på egna cd-r skivor. Väldigt rekommenderat.
Loney Dear ? citadel band lp cd-r 70 kr
Se ovan.
Loney Dear ? Sologne cd-r 70 kr
Se ovan.
Low ? Things we lost in the fire cd 140 kr Kranky
Om du frågar mig så är den här skivan toppen på low´s karriär. Ruskigt tung produktion av Steve Albini. Som vanligt när det gäller low så är det sorgset och vackert och velvet underground inspirerat. Här är det bara så mörkt och sorgset att det nästan är otäckt ibland. Men ofantligt bra.
Low ? the great destroyer cd 140 kr Sub pop
Senaste skivan, inte lika ?low? som en del andra skivor, här är det lite mer glada sånger (I alla fall matt med lowmått) Dom visar att dom även behärskar att skriva bra poplåtar I lite högre tempo.
Low ? Things we lost in the fire dlp 180 kr
En ?måste ha? skiva för alla som gillar långsam vacker musik. Även ganska mörkt och lite skrämmande ibland, tyngre produktion än alla metalbnd tillsammans, ledsnare än alla emoband. Producerad av Steve Albini. Den här dubbelvinylen, med foldout omslag, innehåller två bonuslåtar och en etsning på sida 4
Low ? Trust dlp 180 kr
Ytterligare en bra skiva från slow-mo mästarna. Snyggt foldout omslag
Low ? Secret Name cd 150 kr Kranky
Ytterligare ett klassiskt lowalbum. Nästan alla deras skivor är bra och den här är inget undantag. Vackert och vemodigt så man nästan går sönder.
Low/dirty tree ? In the fishtank cd 150 kr Konkurrent
Low is always recommended. Here with dirty tree, they add some folky felling, with violins and stuff.
the Magic lantern ? I cdr 30 kr bohemian spacepunk recordings
Soft atmosfärisk gitarrbaserad musik. Mestadels improviserad och inspelad live I hemstudio, en låt är inspelad live på moonshake IV festival
the Magic lantern II cdr 30 kr (or both for 50 kr) bohemian spacepunk
recordings
Atmosfäriskt och gitarrbaserat, men den här gången även med percussion. Mest imroviserad och liveinspelat utom en låt som skapades för en konstglasutställning.
Mago - definition of raw moments from a different perspective. cd 120 kr
ad noisam
Skön industri/techno, väldigt avslappnat och vackert, meditativt. Min absoluta ?köra bil på natten? sskiva. Medlemmar frn Azure skies och Sanctum
Mammuth ? Shine cd 120 kr Talking music REA 50 kr
Om du gillar Blindside och POD så är det här nåt för dig.
Mathieu (Stephan) ? On tape cd 120 kr Häpna REA 50 kr
Live inspelning från Fylkingen i Stockholm. Inspelningen är baserad på inspelningar av Tape (bandet Tape alltså) som Stephan har modifierat, klippt ihop, gjort loopar av mm, han har skapat ett långt ambient ljudlandskap.
ME ? the wagon fair cd 140 kr Volkoren REA 80 kr
Minco från At the close of everyday. Även här är det soft och tillbakalutat. Lite mer countryinfluenser än i ATCOED. Snyggt omslag, med ett jewelcase med pappersomslag runt.
Melk the G 6-49 ? Glossolaliia cd 120 kr sounds are active/joyful noise. REA 80 kr
Bas och trum duo (alltså inte drum ´n bass). Ett trumset och en bas samt massor av effekter. Ganska udda. Ibalnd som japanska avantrockarna Ruins och ibland lite Shellac. Instrumentalt, rytmiskt oljud som ibbland glider över i lugnare och vackrare ljudlandskap. Udda men spännande.
Minus sf - cdep 50 kr REA 20 kr
Finnish emorock at it´s best.
Moda Tem ? 1-0 to Moda cd-r ep 40 kr REA 20 kr
Great indie/electronica Like labradford, Pan American with a touch of Portishead
Mono - One more step and you´ll die lp 120 kr temporary residence/fujipac
Really nice noisy postrock from Japan.. If you like guitarwalls like the earlier mogwai records I´m sure you like this
Mono ? Walking cloud and deep red sky cd 140 kr dlp150 kr temporary residence/fujipac
Great postrock in the same school as mogwai and godspeed you black emperor.
Less noisy than the debut, but more great melodies and of course still noisy guitarwalls
Mono ? Under the pipal tree cd 140 kr Tzadik
The first album from these Japanese postrockband. For fans of Mogwai and Godspeed you black emperor ! Nice noisy guitarwalls and soft melodies.
Mono ? You are there Cd 140 kr lp 160 kr Temporary residence
Senaste skivan, och det känns so matt Mono har tagit ett litet steg tillbaks till det lite hårdare soundet på de två första skivorna. Det är ju det dom gör bäst. Ganska hårt, monotont och dynamiskt.
Moonbabies ? orange billboard cd 130 kr chalksounds REA 50 kr
Beautiful indiepop with some psychedelic pop influences. Yo la tengo, sonic
youth, stereolab etc. are bands that you can hear influences from.
Monnbabies ? June and Novas cd 120 kr REA 50 kr
Indiepop,
Moonlake - Oscillating headcom cd 130 kr deadline REA 80 kr
entertainment
Very professional pop from Belgium. If you like bands like KENT, Coldplay
and early Radiohead records you will like this band. They have released a
record earlier under the name Orange ?I
Moon Trotskij ? I fell but Andromeda rose to the stars cd 120 kr godamn
I´m a countryman records
Henrik Oja from the Spacious mind creates long psychedelic songs (well it´s
one song but in different parts) He has a little help fom David Sandström
and Jens Unosson. It´s sometimes really beautiful music and some really
rocking parts. It´s more structured than spacious mind, not the same
improvised feeling. A very beautiful digipack cover. A must for fans of
psychedelic rock.
Mt. Eeire - live in Copenhagen 3 lp 200 kr Burnt toast vinyl
Ealrier known as the Microphones. We get an amazing liverecording from Copenhagen. Beatiful lo-fi pop songs. For fans of Damien Jurado, Bonnie prince billy etc The artwork for this album is totally amazing. A triple lp with triple foldout cover and a lp sized lyricbook. It´s also superheavy, so shipping for this item is a little bit more than a usual lp. (but it´s worth it, I promise:-)
My summer as a salvation soldier (aka Thorir) ? I believe in this cd 150 kr 12 tonar
Great popsongs, in the same school as Bright eyes.
Namur ? Songs from the valley of baca cd 140 kr The hour is late
Less electronics and a bit darker, more introvert. Lots of influences from My bloddy valentine. Nice digipac
Niellerade Fallibilisthorstar ? Hålrum Lp 100 kr
Väldigt udda industri/ljudlandskap
Niellerade Fallibilisthorstar ? Hackelsekista cd 80 kr total holocaust records
Se ovan
Nålens öga ? var. art. Cd 150 kr hemlandssånger REA 80 kr
10 swedish singer/songwriters all singing in swedish. All of them recorded
the song exclusive for this recording and it was recorded in a rented house
in a small place in the swedish woods.
Some of them are new to me but Tommie Sewón, Johan Heltne, Ingmar Johansson
and Anna Stadling have done lots of things earlier. A really good
compilation.
Once we were ? Winter kept us warm cdep 50 kr Tenderversion
Lite rockigare instrumentalmusik. Indierock/post-rock
Ordeal ? Malan cd 140 kr eibon records REA 80 kr
Mellow and really beautiful darkambient. Created with processed guitars,
microphones, different objects and computers. No ordinary samples or
sythisizers. Very nice. Beautiful artwork.
Pan american ? river made no sound cd 140 kranky
One of the members from Labradford. This is more electronic stuff with small
sounds like Pole or Björks vespertine album. Some parts are in the same
style as labradford. Soft laidback and with an ambient feeling, but with
cool rhytmes.
Parca Pace ? Raumspannung cd 120 kr Cold meat industry
Another great record from Jan Carleklev. (Sanctum, Mago, Azure skies,) This Parca pace record is softer than the first. This is more film music. But it´s really great. Really nice distorted melodies and beautiful string parts.
Pedro the lion ? It´s hard to find a friend cd 140 kr Jade tree
Ett klassiskt emoalbum, Dom bästa melodierna tillsammans med dom bästa texterna är ett rätt svårslaget concept. Har du inte den här är det definitivt dags att skaffa den.
Sorgligt, vackert, ärligt !
Pedro the lion ? Tour ep 04 cd 120 kr
Live ep with six songs. One radiohead cover and one Randy Newman cover.
Pedro the lion is one of few that can make covers to their own songs. Their
own songs is as usual really good.
Pedro the lion ? progress cdep 80 kr suicide squeeze
An ep with two exclusive songs and two liverecorded songs. This cd is hard to find, it´s out of print.
Pedro the lion ? Achilles heel cd/lp 140 kr cd jade tree Lp devil in the
woods
As always pedro gives us beautiful melodies and great songs. Not as dark as
the last record. But really good ! The vinyl is clear yellow.
Pedro the lion - control cd 140 kr jade tree
The latest fullenght is also the darkest record. David Bazan is incredible
on creating nice melodies and lyrics. Really good emotional pop
Pedro the lion ? winners never quit cd 140 kr jade tree
The best emoband in the world ! great melodies and a very sad and beautiful
feeling. This is a must have for all fans of emotional rock !
Peris (Don) - ten silver slide trombones cd 140 kr burnt toast vinyl
Don Peris is the guitar palyer of the fantastic band ?the Innocence mission?
This is his solorecord. You can hear the melodies and the guitartunes from
the innocence mission, but here he is singing. A recomanded
singer/songwriter record
Peris (Don) ? Go when the morning shineth cd 150 kr Jemez Mountain /Badman
Gitarristen från the Innocence Mission. Den här skivan är till stor del instrumental men den innehåller några låtar med sång. Bla en som gästas av hans fru Karen, som sjunger i the Innocence Mission) Hans gitarrspel går inte att ta miste på. Gillar du the Innocence Mission så bör du köpa den här. För er som inte känner till innocence mission så kan jag berätta att det är ett helt fantastiskt popband som har gjort vacker musik sen mitten av 80-talet, har jämförts med 10 000 maniacs (men är mycket bättre) och har nu på senare år fått ett uppsving och blivit nåt för en större publik. (sen lågmäld musik blev populär)
the Pet series - various artists cd 120 kr sally forth records REA 80 kr
Collection with mostly emo, indie and singer/songwriters. Ariel kill him,
unwed sailor, scout niblet, at the close of everyday and many more. Most
bands have exclusive songs and all bands keep a good quality.
the Pet series ? vol 2 various artists cd 120 kr sally forth records REA 80 kr
Collection with various emo/indie/singer/songwriters artists. Some known
like saxon shore, toboggan, the innocence mission but all of the new bands
keep really good quality.
the Pet series vol 3 ?various artists cd 120 kr volkoren REA 80 kr
As the earlier pet series records it´s lots of great
emon/indie/singer/songwriters etc on the compilation. The difference with
this record is that there are no wellknown artists here. But the quality is
still great. So if you´re interested in ?tomorrows? bands, check this out !
Pet series vol 4 ? var. art. Cd 120 kr Volkoren REA 80 kr
Lots of different bands, most of them is postrock, singer/songwriters or indie and some electronic stuff.
PPF ? LA belle France 1900 cd 140 kr eibon records REA 50 kr
This is oldschool industrial. Lots oif crunchy rhytmes and noise ! Distorted
vocals and voice samples. If you like harsch industrial this is for you.
(like early blackhouse, thurnemans etc)
Pole ? R cd 150 kr scape
Dubinfluerad knasterelectronica. Här får man lite remixhjälp också på några spår. Som vanligt ganska tillbakalutat och skönt.
Polmo polpo ? like hearts swelling cd/lp 140 kr constellation
Great instrumental music. Some really beautiful and meditative songs. I find it hard to describe it, but I´m sure that fans of instrumental music will like this.
Polmo polpo ? Kiss me again and again cdep 70 kr
Strange mix of postrock and disco. It´s one 20 minutes long song. Some parts of it is great, but sometimes it´s too much disco for my taste
the Price of ink - lovesick cd 120 kr chalksounds REA 50 kr
Really good instrumental guitarrock. Reminds me of Shellac but it´s
instrumental.
Rachel´s ? Systems/Layers cd 150 kr 1⁄4 stick
Ett band som spelade postrock långt innan begreppet fanns. Instrumenttalt, med inslag av fieldrecordings och en hel del orkesterinslag, mycket stråkar och sånt. Väldigt vackert, filmiskt och storslaget.
the Radio dept ? Lesser matters cd 120 kr Labrador
The debut fullenght from this inderock gurus. Read the description of the ep above. It´s in the same style
Red Sparowes/Gregor Samsa split cd 120 kr Robotic Empire
Red sparowes är som vanligt ganska hard instrumental rock, väldigt dynamiskt.
Gregor Samsa är betydligt softare. Schyssta melodier. Snyggt pappomslag.
Reels of white softly flow vinyl lp 120 kr burnt toast vinyl
Long instrumental songs recorded live. This is not really a band. It´s just
some musicians that met, played and recorded and then released the gig on a
vinyl record.
Råd Kjetil and the loving eye of God ?s/t cd 140 kr Goddamn I´m a countryman records
Two members from ths spacious mind is creating improvised lo-fi psychedelia. Long floating mostly instrumental songs.
the Sad riders ? lay your head on the soft rock cd 140 kr sticksister REA 50 kr
Singer/songwriterpop with countryinfluences
the Sally family part 3 ? Compilation from dutcha indielabel Sally forth.
cd 60 kr
Scientific, glorybox, selmindead, soapbox, and an exclusive song with the
lionheart
brothers and more
Sanctum ? Let´s eat cd 130 kr cold meat industry
Finally after eight years we have a new sanctum studio album !!
This time it´s harder and with less neofolk influences. (the girls aren´t in
the band now) So first I was a bit disappointed, but as soon as I had
understood that this was notthe same record again I started to like this
record, and it grows more and more.
Dark and apocalyptic. Some parts are like Neurosis.
Sanctum - lupus in fabula cd 120 kr cold meat industry
Totally fantastic neofolkindustrial record. Sometimes hard, and sometimes
like music for a film.
Sanctum - new york city bluster cd 120 kr cold meat industry
Live recording from the CBGB club in NYC. Janne and Palle has also mixed in
songs from Parca Pace (a sideproject) Really harsch industrial but sometimes
also dancemusic.
Sandström David ? the Dominant need cd 120 kr mofab teg
A great pop record ! This is a record that all friends of great popmusic
should have in their collection. From Isolation years sounding songs, to
lo-fi and Bruce Springsteen. David are singing really good and the melodies
are great. This record is not as his earlier stuff, it´s not as
experimental, so this is a record that everyone can listen to. So give this
a chance, don´t think of that he has been in bands like refused, final exit
and TEXT. This is pop to make you feel good !
Saxon shore ? the exquisite death of Saxon shore cd 140 kr Burnt toast vinyl
Great beautiful instrumental music. This is like the same feeling as on Mogwais rock action. You know the feeling that, ?soon they will just jump on the distortion and blow us away? but they never do, so it´s just on the edge all the time. Everything is exactly where it should be. Produced by Dave Fridmann (flaming lips, mercury rev. etc)
Saxon Shore ? the exquisite death of Saxon Shore lp 140 kr Burnt toast vinyl
Läs beskrivning på cd versionen ovan. Vinylen kommer i ett schysst foldoutomslag och det här är av den limiterade färgade vinylen (300 ex)
Saxon shore ? Luck will not save us from a jackpot of nothing cdep 80 kr burnt toast vinyl
Wonderful instrumental music again from saxon shore. This time it´s more electronic, but still the nice guitarmelodies. For fans of early day miners, unwed sailor, mogwai etc
Saxon Shore ? Four months of darkness lp120 /cd 140 kr burnt toast
vinyl/broken factory
Wonderful instrumental popmusic in the same school as unwed sailor and early
day miners.A trio with guitars, keyboards and drums. Very beautiful music.
The artwork both for the vinyl and the digipack cd are great.
Saxon Shore ? Be a bright blue cd 120 kr Broken factory/cut and paste
collective
The first record from this great instrumental band. For fans of early day
miners, unwed sailor etc
Scraps of tape ? Read between the lines at all times cd 120 kr Tenderversion
Svensk bra postrock, lite hårdare, typ Mono och Explosions in the sky.
Second language ? Travel in time cd-r 60 kr REA 20 kr
Nice folk/indie with nice melodies. Think of Isolation years, loney dear and add some lo-fi feeling. In homemade papercovers.
Seidenmatt ? If you use this software often ? Buy it cd 120 kr Tenderversion
Bra indie/post-rock från tyskland. Spännande arrangemang och bra melodier.
Selander (Frida) ? Let it come through cd 100 kr REA 50 kr
The first fullenght album. On some songs she gets help from a band. I still
like the songs with just her voice and guitar, but the songs with band has
their function too.
Sellout vol 2 various scandinavian underground bands cd 80 kr
Most bands are punk, hc and emobands from Norway, Sweden and Finland and
this compilation also contains an exclusive track with the darkambient noise
band Skåpet !
Other bands are Silver, Umbrella, Minus sf and many more.
September Malevolence ? Tomorrow we´ll wonder where this generation gets its´t priorities from cd 120 kr Tenderversion
Skön svensk postrock I samma skola som explosions in the sky m.fl. Riktigt bra melodier och skönt gitarroväsen.
Serena maneesh - fixxations cdep/12? 80 kr cd Honey and milk lp
Hypecity
Wonderful indiepop with some 60´s feeling but also influences from
Motopsycho. Includes Emil Nikolaissen from Royal
Serena Maneesh ? s/t cd 150 kr Honeymilk
Great indie from norway. The maininfluence of this band is My bloody valentine. But also the masters of repetition, velvet underground. This band was opening up for the Dandy warhols on their 2005 european tour. Sufjan Stevens is guestplaying on the album.
Set fire to flames ? Signs reigns rebuilder cd 140 kr alien8 recordings
Members from almost all the constellation bands plays in this orchestra.
Some parts are almost industrial sounds and some parts are really beautiful
stuff with violins and guitars, like godspeed you black emperor. As always
nice artwork.
Set fire to flames ? telegraphs in negative/mouths trapped in static dcd
180 kr alien8 recordings
Members from Godspeed you black emperor ! creates mystic experimental music.
Some parts is fieldrecordings and some parts really dark horrorfilled. But
especially cd 2 in the set features very beautiful music with violins (a
little bit like the softer godspeed parts) comes in a nice foldout
papercover.
Sheriff ? s/t cd 120 kr Häpna
Nice hypnotic lo-fi. Mostly instrumental but some songs with vocals. The vocals remind me of at the close of every day, but the rest of the music is much more lo-fi.
Sickoakes ? Seawards cd 150 kr Type
A really great instrumental record. This is one of the best Swedish instrumental bands if you ask me. Really for fans of godspeed you black emperor and explosions in the sky. Comes in a nice papercover
Sigur ros ? Takk cd 150 kr
Senaste skivan från detta isländska band som var bland dom första I postrock vågen. Inte lika nyskapande längre, men det är fortfarande väldigt bra. Snyggt bokomslag med reliefgrejer.
Silver ? White diary cd 120 kr bad afro REA 80 kr
Rock´n roll in the same school as Hellacopters and Gluecifer etc.
The Six parts seven ? Everywhere (and right here) Cd 140 kr Suicide squeeze
Skön instrumentalmusik. Här är det inte rock utan mer pop och väldigt tillbakalutat och vackert.
the Six parts seven ? the attitudes of collapse onesided lp (vinyl) 80 kr
burnt toast vinyl
Amazingly beautiful instrumental music. This is almost as beautiful as it
can get. For fans of circle of birds, unwed sailor and everyone that likes
beauty ! Onesided lp with etching on side B
Skåpet - Gränserna sprängs cassette 30 kr sal 13
Ambient nosie, soundscapes some industrial. The latest cassette from Skåpet.
Not new but still great !
Smith (Elliot) ? From a basement on a hill cd150/dlp 160 kr Anti
The record that he had recorded right before his death. It´s in the same class as XO and figure 8. Very beautiful and sad songs with lots of 60´s psychpop influences in the melodies.
Soapbox -shapeshifter 3" cdep 45 kr structure
The latest ep 5 very hardhitting songs 2 in swedish
Soapbox - cdep 40 kr sally forth records
Very energetic hardcore with punky feeling
Soapbox - a divided man cd 120 kr lp 120 kr (clear vinyl ltd 100ex) REA 80 kr
sallyforth/structure
Energetic hardcore with punkinfluenses.
Soapbox ? This fragile journey cd 120 kr Talking music
Mer rock´n roll och metal, mindre punkrock. Lite hårdare lite mörkare och de lugna partierna är lugnare än på tidigare skivor.
Sola translatio ? Ad infinitum cd 140 kr eibon records REA 80 kr
This is a co operation between the two bands Alio die and OPIUM. Dark and
beautiful music. A mix of fieldrecordings of stormy seas and water and rain
beautiful mixed with computer created dark drones and melodies
Soldier One ? Hellmix cd-r ep 20 kr
Digital grindcore
Somniloquies 1 - var art. cd 80 kr parasomnic records
Compilation with darkwave, ambient, noise, industrial and experimental
electronic music. Most of the bands are unknown bands but Anaphylaxis and
Azure
skies has released records and are wellknown. Skåpet, umeås own
noisemasters, have an exclusive track on this compilation.
Songs of the silent land ? constellation compilation cd 120 kr constellation
Exclusive songs ( or in some cases, songs from upcoming releases) from all the constellation bands. As usual it´s great art work and lots of interesting music.
Songs to set hearts on fire ? a spiritfilled hardmusic compilation cd 100 kr (guideline records) REA 80 kr
European hardcore bands. The Scandinavian bands really rocks. (callisto, silence the foe, soapbox etc)
Sonic Youth ? Sonic Youth 2lp 180 kr Goofin´records
Första skivan återutgiven, innehåller också en tidig livespelning som bonus.
Kulturhistoria !!
Sonic youth ? Goo deluxe edition 4 lp box 450 kr Goofin records/DGC
Classic album, remixed and with bonus songs, demos and outtakes + interview
Cool innersleeves and a fat booklet all packed in a glossy nice box
Sonic Youth ? Dirty deluxe edition 4 lp box 450 kr Goofin records/DGC
Another classic SY album also with demos, outtakes, nice booklet and sleeves
All packed in a fullcolour box
Sonic youth ? Sonic nurse dlp Goofin records 160 kr
The latest msterpiece from the indierock gurus. This band just rules. Totally amazingly beautiful songs and totally fantastic guitarnoise. ? lp with a great foldout cover.
Sonic youth ? Murray street lp Goofin records 150 kr
The record before ?sonic nurse? also a wonderful piec of beatu and noice. This was the first album with Jim O´Rourke as a ?real? member. Great great great !
Sonic youth ? A thousand leaves dlp My so called records 160 kr
Another classic sonic youth album. This album has lots of beautiful soft songs with disharmonic guitars and mostly songs sang by Thurston. I really like this record !
Sonic Youth ? Rather ripped lp 150 kr Goofin´
Ytterligare en fantastisk skiva från världens bästa band. Dom har hållit på länge, men visar inga tecken alls på att bli gamla och trötta. Lite poppigare har det blivit, men så länge det är grymma popmelodier som blandas upp med sköna gitarrväggar så kan man inte klaga. Annan layout än på cd´n.
Soul junk ? 1937 remixalbum 120 kr sounds are active
Different electro, hip-hop, free jazz etc artists make remixes of soul-junk songs, soul- junk also remixes themselves and appear as guests on others remixes.
Some great stuff !
Soul-junk ? 1943 12? vinyl maxi 60 kr 5 minute walk
12? with original song ?il m I? from 1956 + one new song and alternative and
instrumental mixes. Nice orangemarbled vinyl. Looks like fire !!
Soul-junk ? 1957 lp 130 kr sounds are active
Still experimental hip hop, but less wierd than 56. It´s a little bit more
?real? hip hop this time. Still great ! The vinylcovers are old recordcovers
that they have made their own collages on.
Soul-junk ? 1958 cd 130 kr sounds are active
The brand new fullenghtalbum. The journey goes on with flipped electronics
and cachaphonic noise made with both electric and acoustic instruments and
sources.
Glen is sometimes howling, sometimes rapping, sometimes singing.
Soviac - GMC out in the fields cd 120 kr Chalksounds REA 80 kr
Not as much Shellac as the ep, more Sonic Youth this time. Nice cover with a
paperbox around the jewelcase.
Soviac ? Triology sexlife rodeo friscotti cd 120 kr chalksounds REA 80 kr
This is totally sick ! (positive !) Really noisy guitarrock a la shellac but
with very punky, crazy maniac vocals. Also includeselectronic parts with
drummachines and crunchy sounds, but all the time the feeling is very
extreme indierock/punk. One of the most extreme swedish records ever !
the Spacious mind ? Rotvälta cd 140 kr Goddamn I´m a countryman records
Theyhave done it again. In my ears this is one of the best spacious records. They have taken one step closer to postrock and left some of the spacerock stuff at home.
But still they have their psychedelic guitar solos and the?out in space? organ parts
the Spacious mind - live volume 1 (do your thing but don´t touch ours
skognäs26/10/99 cd 130 kr Goddamn I´m a countryman records
The mothership of swedish psychedelic rock !! This liverecord is really
beautiful. Both the cover and the music. 74 minutes of beautiful
psychedelia.
the Spacious mind - reality D blipcrotch 10" vinyl 120 kr Goddamn I´m a
countryman records
Two long psych/spacerock songs. You also get a comic strip history of the
first 10 years of this band.
the Spirit that guides us ? Defence mechanism cdep 80 kr sally forth REA 50 kr
records/idol entertainment
A preview from the north and south album. One exclusive song
the Spirit that guides us ? North and south cd 140 kr sally forthrecords REA 80 kr
Started up as a screamo hardcore band, but know tey have more influences from progressive metal, but still nice screamo melodies
the Spirit that guides us ? 24 Winters 10? vinyl 80 kr sally forth records REA 80 kr
Dutch ?screamo? hard disharmonic guitar riffs and screaming vocals are mixed
with nice emorock melodies. The 10? includes two live songs as bonus.
Starflyer 59 ? Never play covers (live) cd 140 kr
På den här liveskivan är det ganska mycket rak rock´n roll som gäller, inte lika mycket shoegaze som på en del av skivorna. Men gillar du primal scream och Jesus and mary chain så går nog det här hem.
Starflyer 59 ? Talking voice vs singing voice cd/ lp 120 kr burnt toast vinyl
Lite softare än de senaste skivorna, later väldigt brittiskt, shoegaze och 90 tals indie. Det är bra kvalite hela tiden. Snygg blodröd vinyl.
Starflyer 59 ? Last laurel ep onesided 12? ep 100 kr Republic of Texas
Grymt cool skiva. Låtar på ena sian och ett screentryck direkt på den genomskinliga vinylen på andra sidan. Låtarna är exklusiva låtar som inte är med på skivorna och de rör sig som vanligt om schysst shoegaze med influenser från framförallt jesus and mary chain.
Starflyer 59 ? Portoguese blues onesided vinyl lp 80 kr Burnt toast vinyl
For fans of jesus and mary chain. This is more rock than the latest Sf59 fullenght albums. Almost back to the Americana days. Four new songs and on the b-side there´s an etching.
Stevens Sufjan ? The Avalanche cd 140 kr Asthmatic Kitty
Outtakes från Illinois skivan. Sufjan gick igenom materialet som blev over efter förra årets succeskiva och kom fram till att en del var så bra så att det gick göra en skiva till av det.
Stevens (Sufjan) ? Illinoise Vinyl dlp 160 kr Asthmatic kitty
Läs om musiken under cd versionen. Den här dubbelvinylen är ett måste för alla vinylfreaks. Två vinylskivor förpackade i ett blankt färglatt dubel ?foldout? omslag.
Stevens (Sufjan) - Illinoise Cd 140 kr Asthmantic kitty
The new album from this genius and multiinstrumentalist. This is the second album in his ?50 states albums? he is planning to do a record for all the 50 states. So now the time has come to Illinois. As usual it´s filled with nice melodies and crazy rhytms.
Stevens (Sufjan) ? Seven swans lp 120 kr/cd 140 kr lp sounds
familyre/burnt toast vinyl cd sounds familyre
Beautiful and very intelligent folk inspired singer/songwriter. This record
is less experimental than his latest two records. But the melodies are as
good as ever. His latest record was compared to Jim O Rourke´s pop albums.
Really recommanded !
Stevens (Sufjan) ? Greatings from Michigan
dlp 160 kr astmathic
kitty/sounds familyre
Hes breakthrough record(at least in Sweden) Amazing melodies perfectly mixed
up with different rhytmes, folky sounds and experimental mixing. This record
was compared to Jim o´rourke´s pop albums by some Swedish magazines
On this really nice foldout double vinyl you can find five bonus songs. (if
you have the rough trade cd version it´s three bonus songs)
Stevens Sufjan ? Greatings from Michigan the great lake state cd 140 kr
(sounds familyre/asthmatic kitty)
Hes breakthrough record(at least in Sweden) Amazing melodies perfectly mixed
up with different rhytmes, folky sounds and experimental mixing. This record
was compared to Jim o´rourke´s pop albums by some Swedish magazines
Stevens Sufjan ? enjoy your rabbit cd 140 kr asthmatic kitty
His second album is a really electronic experimental album. But still his
great melodies can be heard. Some songs are like industrial or techno sounds
and rhytmes.
Stevens (Sufjan) ? A sun came cd 140 kr astmathic kitty
His first record, but here it´s remixed and remastered and with two
bonussongs and a new cover. This record is most in style as the Michigan
album, but more folk influences
Switchblade ? s/t 2003 lp 120 kr Trust no one
For every record switchblade takes a step into darker more soundscape oriented music. This time it´s between Isis, cult of luna postrock and to more industrial stuff.
Tape ? Milieu cd 120 kr Häpna
The new album of this ?laptoppop? trio. Hypnotic organ sounds, guitars and laptop cut up stuff. For fans of differnet, Khonnor etc.
Tape ? Opera cd 120 kr Häpna
Their first record. Also a great peace.
Tarentel ? Ghost Weight cdep 60 kr Acuarela discos
Ganska minimalistiskt och experimentellt. Gitarrloopar, underliga ljud, mm skapar ambienta ljudlandskap.
Tarentel ? we move through weather cd 140 kr/dlp 160 kr temporary residence
Experimental music with improvised feeling. Lots of different instruments used to create exciting soundscapes. With the double lp you also get a very big photocollageposter
THENEWMESS cdep 60 kr kasual recordings REA 40 kr
Briljant indierock with nice melodies and nice guitarwalls.
This beautiful mess ? temper the wind to the shorn lamb cd/lp 140 kr
sally forth records
The new album is still wellproduced pop in the same school as radiohead and
kent. But it feels like the band has taken a step closer to their own style
and makes music that is more their own.
It´s beautiful. Comes in a nice digipack and the lp is a double lp.
Thomas (Rosie)- If songs could be held cd 140 kr sub pop
Hon sjunger grymt bra och låtarna är också bra. Den mest ?radiovänliga? skivan hon har gjort hittills.
Thomas (Rosie) ? When we were small cd 140 kr sub pop
Singer/songwriter with a really beautiful voice. Her songs is very
melancholic and beautiful. Some times acoustic with just piano or guitar and
sometimes nice lo-fi pop arrangements. Really recommanded.
Thomas (Rosie) ? only with laughter can you win cd 140 kr sub pop
This singer/songwriter has one of the most amazing voices. The music is soft
and melancholic and beautiful. Through the sad songs there is still
something very hopefull with her songs.
the Trouble with Sweeney ? I know you destroy cd 140 kr burnt toast vinyl REA 80 kr
Their latest album. Bittersweet popmusic. Popmusic with a lot to say. Some
parts make me think of Bright Eyes
the Trouble with Sweeney - Dear life cd 140 kr burnt toast vinyl REA 80 kr
This record is more lo-fi. But the good melodies and lyrics are just as on
the new album. Melancholic music that makes you happy.
True colour of blood ? Abscense cd 140 kr eibon records REA 80 kr
Dark ambient music made only with guitars. It´s mellow, dark and beautiful.
Influences from bands like Lustmord,Arecibo and maybe bad sector.
Unwed sailor ? the faithful anchor cd 140 kr burnt toast vinyl
Wonderful instrumental guitarbased emo/indie/postrock just call it whatever
you want it´s fantastic anyway !!
Unwed Sailor ? the marionette and tthe musicbox digipack cd 140kr/lp 120kr
hardbound book 220kr burnt toast vinyl/gentlemen records
A nice story about the marionette and the musicbox. Every song is a
soundtrack to one of the pictures in the wonderful storybook.(that comes
along in the full colour picture sleeve) Wonderful instrumental songs with
mostly acoustic instruments. The cover for the book is the most amazing
recordcover I´ve ever seen ! A hardbound bookcase around 8? with the
storybook on fullcolour glossy paper. Also the ordinary digipack cd and the
vinyl is great. But the book is totally amazing !!!
Unwed sailor ? firecracker cdep 80 kr burnt toast vinyl
Very beautiful instrumentalpop with members from pedro the lion and
roadsidemonument. One of the first records in the new instrumentalpop boom.
Nice digipack cover
Unwed sailor/Early day miners/ Chris Bennet ? Stateless cd 140 kr the
great vitamin mystery
A co-operation between the two bands and thesuper 8 movie creator Chris. The
cd contains 30 minutes of beautiful music and 30 minutes of super 8 video
art
Unwed sailor - circles ep 60 kr cdep Burnt toast vinyl
Ny ep I väntan på fullängdaren. Det är ganska annorlunda än tidigare grejer som dom har gjort. Nästan helt elektroniskt, men det har ändå en stämnin som gör att man känner igen sig. Producerad och inspelad av Dan Burton från Early Day Miners
Vaakevandring cdep 80 kr momentum scandinavia
Old blackmetal demo that now is avialeble on cd, with bonussong. Nice silver and black arty forest cover
Windsor for the derby ? Confianza/visions cdep 60 kr Acuarela discos
Softcore eller slow-mo eller vad det nu brukar kallas, men soft musik med postrock känsla men med sang. Lite red house painters och Early day miners kanske.
Witmer (Denison) - Philadelphia songs Cd 140 kr Lp 120 kr Burnt toast
vinyl
American singer/songwriter with very nice voice, very good lyrics and
melodies. Sometimes compared to Elliot Smith. The vinyl includes bonussongs
and a gatefold cover and white vinyl. This record will be released now in
march by the swedish label Bad taste records.
Witmer (Denison) ? Safe away cd 140 kr burnt toast vinyl
This is a really amazing singer/songwriter record Beautiful melodies in the
same styla as Nick Drake and early Neil Young. This cd is a rerelease of his
self released record but with bonussongs. Produced by Don Peris from the
innocence mission
Witmer (Denison) ? Of joy and sorrow cd 140 kr burnt toast vinyl
This is his second fullenght. The same beautiful melodies as the first
album, but this time it´s more songs with band. Beautiful foldout digipack
cover
Witmer (Denison) ? Live cd 120 kr burnt toast vinyl
Recorded live after the tour he did after the release of Philadelphia songs.
On some songs he´s got help from the wonderful instrumnetal pop band ?the
six parts seven? and on some songs it´s just him and his guitar.
Woven hand ? Consider the birds cd/lp cd sounds familyre 140 kr lp Burnt toast vinyl 120 kr
The new album from David Eugene Edwards ( vocalist of 16 horespower)
It´s still in the dark gothic folky way, but this time it´s not as experimental as on ?blush music? This time some of the songs are really tribal ?headhunting? dances. In my opinion, the best woven hand album so far. Cd comes in a nice digipac and the vinyl is on blue vinyl.
Woven Hand ? Blush Music cd 140 kr sounds familyre
Dark and suggestive alt/gothic country with David Eugene Edwards
This songs were written for a dance show. Some parts are long instrumental
parts with lots of backgroundsounds. I really like this record !!
Woven hand ? s/t cd 140 kr sounds familyre
The first record. Some of the songs are other versions (original versions)
of songs from blush music. This record is less experimental then blush
music. Great record !
Xn ? opening up cdep 70 kr sounds are active REA 50 kr
Beautiful instrumental music. Created with guitars, turntables and random
things. For fans of Unwed sailor etc.
Xn ? Ideas without numbers cd 120 kr sounds are active REA 80 kr
Anti guitar guitar music. Ambient guitar music. On this record it´s 5 Xn
songs and then these songs are remixed by ten experimental
electronic/hip-hop and experimental artists. (accident, anaphylaxis,
therefore, Patagonian and many more)
Your halo is a radar cdep 60 kr Chalksounds REA 20 kr
Noisy guitarrock, sometimes like Fugazi sometimes harder. Nice foldout
papercover.
Your halo is a radar ? s/t cd 120 kr MomPop records REA 50 kr
Nice noisy guitarrock/indierock. Influences from bands like Fugazi
Really cool cover and artwork, whitecoloured jewelcase in a paperbox, all
printed in red, black and white. Also includes stickers
Yume Bitsu ? Wabi morning, two morning expressions Onesided lp 80 kr
Burnt toast vinyl
Very nice and soft, mostly instrumental music. This is a onesided lp with songs on one side and etching on the other side.
7" records vinyl eps)
A triology of dreams, noise and silence 3x 7? vinyl 100 kr (or 40 kr each)
Svenska postrockbanden EF, Scraps of tape och Molia falls ger oss skönt oljud. EF påminner en del om Sigur Ros, Scraps of tape är lite hårdare, typ explosions in the sky och mono och Molia Falls är lite åt Album leaf, tristeza, saxon shore hållet, med lite programmerade trummor och sånt. Alla är bra. Prova det här ! Naturligtvis också en eloge för namnet på triologin, kunde ha varit en samling från ?do you dream of noise ? ? 
CASA (Citizens Against the Space Atrocity) ? Los satellites artificiales 7?
vinyl 40 kr sounds are active REA 20 kr
Flipped electronic music. Very experimental and funny.
Be a part of the CASA secret society, just join !!
Counterblast/Grace will fall split 7? vinyl 40 kr otech/hobo records
Counterblast gives us a long song in dark metalcore style, and Grace will fall is more hard core rock´n roll. They give us three really energetic songs. All on a bloodred 7? vinylrecord
Danielson - Smokeship/Powership 7 ? 40 kr Sounds familyre
Limiterade singular med outgivna låtar, alternativt med andra versioner av nån låt från skivan. Detta gäller alla tre danielsonsinglar
Danielson ? Playship/Moodyship 7? 40 kr Kill rock stars
Danielson ? Trumpetship/? 7? 40 kr Anticon records
Dialog Cet/Knife and ape split 7? vinyl 40 kr Jezebel recordings REA 20 kr
Dialog cet has their own corner in the postrock familyhouse. Mostly instrumental and with kind of weird melodies. Knife and Ape mixes noisy guitarindie with electonics and drummachines and stuff. Not to far from soviac.
Disco drive/the Cassettes split 7? vinyl 40 kr bachelor REA 20 kr
Disco drive is posthardcore from italy. Mix the clash with fugazi or frodus.
The cassettes is emo/indie with lot´s of 60´s influences. Shelby from frodus
is in this band.
Disconvenience ? War on wankers 7? vinyl 40 kr limdimma records
Klassisk 77 punkrock med bra melodier
Ellis the vacuumchild 7? vinyl 40 kr Jezebel recordings
Instrumetal rock, fast mer indierock än postrock. Lite som sonic youth´s instrumentala partier. Den här gången har man även gästsång på en av låtarna.
Eskju divine ? Darkness allaround/be them 7? 50 kr imperial recordings
Two song 7? with great dreamy popmusic, for fans of mercury rev etc..
Giardini di miro ? Boys scarves are a guide to rebellion 7? vinyl 30 kr
Skön postrock, lite dystrare och mörkare, tänker ibland på godspeed you black emperor, fast det är inte lika långa låtar. Inget omslag bara innersleeve.
the Go gorillas - the 7th wave 7" vinyl 40 kr REA 20 kr
Four songs ep with nice surfrock with a punky feeling.
Gonzalez José ? down the hillside/sensing owls 7? 50 kr imperial recordings
His last release. None of this songs are on the album (but on the stay in the shade ep) Anyway it´s great meditative singer/songwriter songs
Half handed cloud ? What´s the remedy ? ep 7? vinyl 40 kr Asthmatic kitty
Psychpop på Sufjan Stevens eget bolag. Sufjan medverkar också på den här skivan.
the Je ne sais quoi ?s/t 7? vinyl 40 kr family affair
Very cool indierock/emo from this band with members from your halo is a
radar.
Some garagerock touch is added, but if you like bands like sparta or at the
drive in, this is something for you. Nice clear vinyl !
Jetenderpaul - a casuality too serious to afford 40 kr 7? vinyl Burnt
toast vinyl
Sounds like 60´s lo-fi psychedelia. Clear vinyl
Joy electric - Workmanship 7? vinyl 40 kr Republic of Texas
Analogsynthpop. Doftar en hel del 80-tal och britpop
Melpo mene ? Don´t save me/good with the mothers 7? 50 kr imperial recordings
Nice popmusic in the same school as elliot smith
Melpo mene ? Lady/wait up (demo versions) 7? 50 kr imperial recordings
Nice Elliot Smith influenced popmusic
Motion coming to rest - wussrock 7" vinyl 40 kr REA 20 kr
Noisy indierock from Umeå.
Monkey minder /the Other operation split 7? 40 kr rabbit surprise REA 20 kr
The Other Operation is soft popmusic with guitars and keybords and almost
whispering vocals, but mostly instrumental. Monkey Minder is more 60´s or
70´s influenced popmusic.
Mourning leaves ? songs/winter ep 7? vinyl 40 kr between clouds
Norsk småskramlig indie/shoegazepop
My marathon/the Morningcall split 7? 40 kr sounds are active
My marathon is instrumnetal pop in the same school as unwed sailor
The morningcall is also instrumental but with more jazzy feeling. With
piano, turntables and trumpets etc. Nice screenprinted cardboardcover
the New mess/the Cache split 7" vinyl 40 kr REA 20 kr
The new mess plays guitarrock in the same school as fugazi, your halo is a
radar etc.
The cache sounds like the cure in the late 80´s but with a little bit more
punk.
Pony express - Living on dimes 7" vinyl 40 kr Milk and honey records
American indie on a norwegian label. Really nice shoegazingpop. If you like
the Radiodept, early jesus and mary chain and such bands you will like this.
Revolta/Once again split 7? vinyl 40 kr Jezebel recordings REA 20 kr
Two hardcore bands from Luleå Sweden Revolta is in the noisecore school, reminds me of bands like Training for utopia, coalesce and bands in that school. Once again is classical singalong oldschool hardcore. Comes in a really nice highquality sleeve with great art.
Rowing on the lakes of Canada ? Random beauty 7? 50 kr Rejoice records
Very soft emopop with all the members from this beautiful mess. Limited to
300 copies.
Scientific - how will you see yourself in 24 hours ? 7? vinyl burnt toast
vinyl
3 songs with this wonderful band. This is 80´s pop. Comes on clear vinyl
Silver ? The sin fix journal 7? vinyl 40 kr bad afro
One song from the album + one more
Bad afro = Good rock´n roll !
Soul-junk - 1938 7? vinyl 40 kr Milk and honey records
Flipped experimental hip-hop. Lots of veird sounds. Glen Galaxy (ex lo-fi
legends Trumans water) is singing and rapping. Handmade covers limited to
200 copies
Soul-junk ? 1944 7? vinyl 40 kr
An older record from before they started making flip-hop this is more avant
garde guitar noise/lo-fi
Thurnemans ? Wilhelm 7? vinyl 40 kr entartete musikk
Oldschool swedish industrial band. Really noisy lo-tech rythmical
industrial.
If you like the early records of Blackhouse or Radio free europe this is
really something for you.
the Topeka twins ? I never heard her sing 7? vinyl 40 kr kite records
Two swedish guys. One of them, Thomas Denver Jonsson has released a record
solo too. He also toured with Daminen Jurado and Rosie Thomas. On this 7?
it´s very folky songs with country influences.
Unwed sailor - firecracker 40 kr burnt toast vinyl/ milk and honey
Very beautiful instrumentalpop with members from pedro the lion and
roadsidemonument. One of the first records in the new instrumentalpop boom.
Very fat red vinyl.
Unwed sailor/Toboggan ? split 7? vinyl 40 kr gentlemen records
Two nice instrumental bands plays one song each. Superfat vinyl in a very
limited edition (I think 200 copies)
White trash inc (orchestra) 40 kr Milk and honey records
One side is true guitarnoise and the other side is deepspace ambient with
analogsynthesizers. Handmade covers limited to 200 copies.


Older updates